Mode

VECKANS STIL: DAVID BECKHAM

Alla vet vem David Beckham är – antingen genom hans fotbollskarriär eller som den modeikon och stilbildare han har blivit. Metro Mode har träffat David Beckham i  New York för att prata om övergången från fotbollsstjärna till modeikon och det nya samarbetet med klädjätten H&M.

Victoria Beckham show Fall 2012 Mercedes-Benz Fashion Week, New York, America  - 12 Feb 2012

Hur har du gått från att ­vara fotbollspelare till att i  dag blivit en sådan stor modeikon?

– Jag har alltid varit väldigt intresserad av kläder och stil. Ena dagen älskar jag att vara klädd i en riktigt snygg kostym med bra passform för att nästa dag bära det jag har på mig i dag – jeans och tröja. Att tillsammans med H & M få ta fram en underklädeskollektion som speglar min personliga stil känns naturligt och rätt i tiden.

Din nya kollektion – David Beckham för H & M – har utökats och riktar sig nu även till yngre killar. Vad vill du säga till dem? 

– Jag vill säga till dem att satsa på det man känner passionerat för, jobba hårt och att hela tiden vara engagerade. Jag har alltid gett hundra procent i allt jag gör – både inom fotbollen och i  modesammanhang. Om man jobbar tillräckligt hårt och samtidigt har kul så är chansen stor att man når ­sina drömmar.

Vad tycker Victoria om att se dig halvnaken på affischer och i tv över hela världen?

– Haha, Victoria älskar bilderna och tycker bara att det är kul. Men mina söner gillar exponeringen mest och tycker det är kul att se sin pappa överallt. Jag har ofta på mig kläderna som finns i  den nya kollektionen hemma så de känner igen mig.

Vad vet du om Sverige och vår klädstil?

– Jag tänker direkt på Zlatan som är en god vän till mig. Han och några andra svenskar som jag känner klär sig väldigt bra och är alltid välklädda. Det syns att ni har tänkt till.

Hur ser du på din framtid just nu?

– Jag vill fortsätta att jobba ­vidare med allt det som jag gör i dag men även med nya projekt. Eftersom jag har spelat fotboll de senaste 22 åren så det är uppfriskande att få göra något helt ­annat framöver.

 

Läs även om smyckesdesignern Maria Nilsdotter och skådespelaren Moa Gammel.

– Martin Hansson
Foto. All Over Press

  

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!