Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

VECKANS STIL: FRIDA FAHRMAN

Frida Fahrman har en lång karriär inom modebranschen och inspirerar dagligen tusentals läsare med sina stilsäkra klädval. För Metro Mode berättar hon om hur man lyckas i modebranschen och vilket som är vårens viktigaste plagg.

 

Frida Fahrman

 

Vilken trend kommer vi få se dig haka på i vår och sommar?

– Olika “set” det vill säga samma färg eller mönsterkombination på byxa/topp kavaj/byxa Kjol/tröja och så vidare. Även en hel del av denim, gärna mixat med varandra i olika kontraster.

 

 

Om man ska investera i ett plagg i vår – vilket?

– En bra vårjacka. Till exempel en klassisk skinnjacka eller en kappa. Det är något som består och är värt att investera i med en lite dyrare peng.

 

Hur går det att kombinera mamma- och modelivet?

– Det går utmärkt, man får lägga på det på rätt ambitionsnivå. Jag tycker om att inte tappa mig helt, utan fortfarande hålla kvar mitt intresse och mode är ju en del av det jag jobbar med varje dag. Det var väl mest den första tiden, jag började jobba nästan direkt. Min son Nils fick haka på så länge det funkade för honom och ibland gjorde det ju inte det, då var det bara att ställa in i sista minuten, eller avbryta en intervju eller plåtning, vilket jag annars inte alls gillar att göra. Men sen har man ju fått gå ut med en otvättad skjorta med mystiska fläckar på – å andra vill heller inte veta vad det är för fläckar kan jag lova.

 

Vilka tre svenska märken ska vi kika lite extra noggrant på i vår- och sommar?

– Filippa K, de har en otroligt snygg komplett kollektion och utvecklas verkligen framåt hela tiden. Dagmar, jag älskar allt de gör med grym kvalité. Sen är jag såklart nyfiken på Elin Klings nya klädkollektion Tôteme – en resortkollektion med sköna strand- och sommarplagg.

 

Du har varit programledare för Stylisterna och många andra modeprojekt – ditt tips om man vill lyckas i modebranschen?

– Att ransaka sig själv vad man verkligen är bra på och inte bara vad som är kul för stunden. Sen att nischa in sig på just det, bli riktigt bra på det man gör och vara ödmjuk mot så väl andra till det du jobbar med. Det kan vara tufft för stunden men det håller i längden.

 

Ett snabbt stiltips som alltid gör alla snyggare?

– Lägg lite extra tid på håret. Unna dig till exempel en schysst fön på salong – som dessutom håller i flera dagar.

 

 

– Martin Hansson

Foto. Privat

 

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!