Mode

VECKANS STIL: THERES ALEXANDERSSON

Therese Alexandersson reser jorden runt med sin pojkvän och på visningskontot finns designers som Dolce & Gabbana, Paul Smith, Chloé, Alexander Mc Queen, Lanvin och många fler. Här berättar hon om sitt roligaste modelluppdrag och vilket som är hennes absoluta favoritmärke.

 

936full-theres-alexandersson-1

 

 

Berätta om ditt roligaste modelluppdrag? Och varför?

– Det är så svårt att bara välja ett. Men ett av dom var när vi plåtade en superlyxig resekatalog på ön koh samui i Thailand. Superstylisten Jonas Hallberg stylade, Camillla Åkrans plåtade, hela teamet var svenskt och alla kände alla. Vi bodde i var sitt hus och allting var bara lyx lyx lyx. Vi jobbade stenhårt på dagarna och på kvällarna hade vi härliga middagar som brukade sluta i havet eller i poolen. Det var verkligen en underbar jobbresa, vi hade sjukt kul.

 

Det viktigaste plagget i din sommargarderob?

– Den perfekta klänningen, som man kan ha både till vardags och till fest och alltid känna sig snygg i.

 

Ditt absoluta favoritmärke?

– Mitt favoritmärke är Hunkydory. Helt min stil och dem gör kläder som man både kan klä upp och klä ner. Det gillar jag.

 

Hur gör man för att lyckas i Sveriges modebransch?

– Jag tror det är viktigt att vara arbetsvillig, positiv och lite envis om man vill komma långt i denna branschen. Och var dig själv. Det är mitt bästa tips.

 

En trend vi får se dig haka på i sommar?

– Espadrillos

 

Vad vill du jobba med om tio år?

– Jag har faktiskt ingen aning. Det snurrar mycket uppe i mitt huvud och jag har alltid nya idéer om vad jag vill bli när jag är klar med detta. Florist kanske? Jag älskar blommor. Eller jobba med möbler och inredning, det är någonting som jag verkligen brinner för. Eller kanske mäklare. Den som lever får se.

 

Var åker du helst på en weekend en ledig helg? 

– Då åker jag helst till våran lägenhet på mallorca och bara tar det lugnt.

 

 

_MG_3045 _MG_3315

 

 

Text. Martin Hansson

Foto. Kristian Löveborg

 

 

 

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!