Nöje

15 mysiga restauranger i Stockholm du inte får missa

Stockholm svämmar över utav härliga restauranger som erbjuder något för alla. Här hittar du allt från gömda guldkorn till stora välkända krogar – och allt däremellan. Vi har valt ut våra 15 favoriter i huvudstaden.

Foto: L’Avventura/Spanjorskan

Nedan hittar du våra 15 favoriter på Stockholms restaurangscen!

Läs även:

20 mysiga restauranger i Göteborg du inte får missa!

15 trendiga vinbarer i Stockholm!

Restaurangtips – 25 härliga restauranger att besöka i Stockholm!

Stockholms bästa brunch 2023 – här är våra 20 favoriter!

Allegrine

Allegrine

Vid det lilla torget på Kammakargatan hittar du Danyel Couets franska restaurang Allegrine som är döpt efter hans farmor och stora inspirationskälla.  Här hittar du en meny med tydliga rötter i det franska köket, tolkad och tillagad på Allegrines personliga vis.

Var: Kammakargatan 22

Foto: Allegrine

Nästa bild
Hantverket

Hantverket

På Hantverket står inredningen och maten i fokus. För en ägare som själv började sin yrkesbana som snickare och slöjdlärare signalerar inredningskoncept och mat äkta hantverk.

Här lagas god mat från grunden med hjärta och själ. Hantverket står för detaljer vilket är genomgående i både inredning och mat.

Var: Sturegatan 15.

Foto: Instagram @restauranghantverket

Nästa bild
Kryp in

Kryp in

På den lilla kvarterskrogen Kryp in vid Mariatorget kan du sitta ner och njuta av god hemlagad mat i en hemtrevlig och bekväm atmosfär. Här är man välkommen för ett glas i baren med några smårätter som för att avnjuta en trerätters.

Var: Timmermansgatan 22 & Prästgatan 17.

Foto: Kryp in

Nästa bild
Bakfickan Djuret

Bakfickan Djuret

Backfickan Djuret i Gamla Stan var länge en renodlad köttrestaurang.

De mest exceptionella av säsongens djur från land och hav ligger nu till grund för restaurangens meny. Den satta menyn består av tre råvarurespekterande rätter där varje djur och tillbehör möter sin egen specifika beredningsteknik.

Här hittar du även en helt vegetarisk 3 rätters meny.

Var: Lilla Nygatan 5

Foto: Bakfickan Djuret

Nästa bild
Rolfs Kök

Rolfs Kök

På Rolfs Kök vill man att gästerna ska känna sig väl omhändertagna och bli serverade god mat. Deras filosofi är enkelhet och kvalitet. Maten serveras utan snirklar och krusiduller.

Grundaren Rolfs tanke var att bjuda in gästen i köket, istället för att bara serveras från ett kök bakom lyckta dörrar. Det är därför köket är helt öppet och från baren kan man följa kockarnas hantverk.

Var: Tegnergatan 14.

Foto: Rolfs Kök

Nästa bild
Trattoria Villa Romana

Trattoria Villa Romana

Mitt på kungsbron hittar du den gemytliga italienaren Trattoria Villa Romana. Här njuter du av det bästa från Italien med hemgjord pasta, krispig pizza från vedugnen, rejäla köttbitar och fisk från sjö och hav.

I den rustika miljön kan du enkelt smita in och koppla av med ett glas.

Var: Kungsbroplan 1.

Foto: Trattoria Villa Romana

Nästa bild
Lydmar hotell

Lydmar hotell

Sjunk ner i en av Lydmars härliga soffor och känn dig som hemma i den vardagsrumsliknande matsalen.

Här finns det en stor passion för mat och vin som avspeglar sig på menyn. Menyn följer säsongen för att alltid säkerställa att kvaliten är på topp.

Var: Södra Blaiseholmshamnen 2.

Foto: Lydmar hotell

Nästa bild
Bar Nombre

Bar Nombre

På Bar Nombre satsar man på spanska viner, mycket öl och modern mat med spanska influenser.

Här vill man att alla ska känna sig hemma, vare sig man vill äta en 3 rätters meny på chefs table, äta lite goda chark produkter med ett gott glas vin eller ha en helkväll med drinkar i baren.

Var: Odengatan 36.

Foto: Instagram @barnombre

Nästa bild
L'Avventura

L'Avventura

L’Avventuras ambition är ta det italienska köket till en ny nivå och fånga essensen av det som är Italien. Restaurangen ligger i hjärtat av Vasastan och består av två barer och en matsal.

Den före detta biosalongen är restaurangens bultande hjärta med sex meter i takhöjd.

Var: Sveavägen 77

Foto: Instagram @lavventurarestaurant

Nästa bild
Mancini

Mancini

På Tunnelgatan vid Hötorget i ett vackert hus från 1800-talet hittar du den lyxiga italienaren Mancini. I den rustika miljön njuter du av härliga italienska rätter,   avsmakningsmenyer eller ljuvliga charketurier.

Mancini har blivit utsedd till Sveriges bästa Italienska restaurang enligt Gambero Rosso 2021, Italiens motsvarighet till Guide Michelin

Var: Tunnelgatan 1.

Foto: Instagram @restaurang_mancini

Nästa bild
Spanjorskan

Spanjorskan

Från öppning till sen kväll kan du njuta av Spanjorskans härliga meny som bland annat bjuder på gambas simmandes i vitlök, friterade calamares och nygrillad spädgris. Här möter du med fördel vännerna för att dela på ett gäng tapas eller pintxos!

Var: Östermalmstorg 42

Foto: Spanjorskan

Nästa bild
Jacqueline's

Jacqueline's

Med influenser från Tel Aviv och Brooklyn i både inredning och meny slog denna moderna restaurang upp sin dörrar i oktober 2020.

Jacqueline’s är öppet från brunch till sen kväll och på menyn hittar du allt från Pinsa till Falafel.

Var: Malmskillnadsgatan 40

Foto: Jacqueline's

Nästa bild
Calexico’s

Calexico’s

På Debaser Strand hittar vi Calexico’s. Tänk lime, koriander, chili, heta salsor, avokado, mango och Queso Fresco. Här bjuds det på en mexikansk meny med grund i Cal Mex köket som jämfört med Tex Mex köket är lättare och fräschare med högre syra.

Här är målet att servera fun dining av god kvalité, i avslappnad miljö . Vill du dricka drinkar har du kommit helt rätt. Här hittar du Margaritas och andra tequiladrinkar samt trendiga mescaldrinkar

Var: Hornstulls strand 4.

Foto: Instagram @calexicos

Nästa bild
Woodstockholm

Woodstockholm

Woodstockholm är en kvarterskrog och matbar på Mosebacke Torg. Här vill man skapa spännande smaker och möten utan hänsyn till traditionella ramar och gränser.

Det är en plats där alla ska känna sig välkomna och kunna njuta av mat och dryck i en varm och vacker miljö.

Inredning är en del av restaurangens själ. Här är det aldrig långt mellan gästerna och dem erbjuder delade långbord och barplatser. Bord, stolar, lampor och konstnärliga installationer är alla delar av den upplevelse man erbjuder.

Var: Mosebacke torg 9.

Foto: Instagram @woodstockholm

Nästa bild
Las Brasas

Las Brasas

Las Brasas är en modern krog med sydamerikanska och spanska influenser. Här njuter du av rustika grillrätter och tapas men även utav skaldjur och vegetariska mindre rätter.

Var: Roslagsgatan 6.

Foto: Instagram @lasbrasas.se

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!