Nöje

15 trendiga vinbarer i Stockholm

Finns det något mysigare än att tillbringa höstkvällarna på en mysig restaurang eller vinbar. Vinbarer finns det gott om i Stockholm, både nya och gamla klassiker. Vare sig du är en riktig vinkonnosör eller bara vill njuta av ett gott glas finns det något för alla! Vi listar 15 vinbarer i Stockholm.

Foto: Instagram @bar.a.vins /Xarcuteria

Nedan hittar du 15 tips på vinbarer i Stockholm.

Läs även:

20 mysiga restauranger i Göteborg du inte får missa.

15 mysiga restauranger i Stockholm du inte får missa.

Spana in nytillskotten i Göteborgs krogliv!

Restaurangtips – 25 härliga restauranger att besöka i Stockholm.

Stockholms bästa brunch 2021 – här är våra 20 favoriter.

Hommage

Hommage

I den gamla brandstationen på Krukmakargatan hittar du restaurang Hommage.  På den franska vinlistan hittar du något för alla och på menyn finner du både entrecote och pärlhöna till klassisk charbricka som kan njutas i den vackra lokalen.

Var: Krukmakargatan 22.

Foto: Instagram @restauranghommage

Nästa bild
Ambar

Ambar

På vinbaren Ambar kommer mat i andra hand. Vinet är det dem vill fokusera på och speciellt amberfärgade drycker. På Ambar riktar man in sig på orange viner, sherry och annat som lutar åt det oxiderade hållet.

Var: Tomtebogatan 22.

Foto: Instagram @ambarwinebar

Nästa bild
Vinverket

Vinverket

Vinverket är en vinbar och restaurang med varm och mysig atmosfär. Här serveras vinvänlig mat med betoning på smårätter och mycket ost och chark!

Var: Norrtullsgatan 24.

Foto: Instagram @vinverket

Nästa bild
Dryck Vinbar

Dryck Vinbar

Dryck Vinbar är en modern vinbar med allt från goda viner, barhäng, gott att äta och vinprovningar i en skön och avslappnad miljö.

Var: Swedenborgsgatan 1.

 

Foto: Instagram @dryckvinbar

Nästa bild
The Burgundy

The Burgundy

The Burgundy är en ombonad vinbistro med sann, dynamisk och äkta vinkärlek med mottot: VIN FÖR ALLA! Varje dag listas ca 60 viner på glas för alla smaker och man kan alltid botanisera i den ständigt växande vinkällarlistan med 3000+ etiketter.

Var: Yxsmedsgränd 12.

Foto: Instagram @theburgundybistro

Nästa bild
Folii

Folii

På Erstagatan 21 ligger Folii vinbar som redan har hunnit kamma hem DNs Gulddraken för Bästa Bar, White Guides Årets Dryckesupplevelse samt Nordens bästa glaslista av Starwinelist!

På vinlistan hittar man favoriter från hela världen, som nästan alla serveras på halvglas, helglas, halvflaska och helflaska. På menyn hittar du smårätter.

Var: Erstagatan 21.

Foto: Instagram @folii_sthlm

Nästa bild
Italian Wine Bar Stockholm

Italian Wine Bar Stockholm

På denna mysiga italienska vinbar ligger fokus på italienska viner från finare producenter. Till vinet finner du en meny med lättare rätter med smaker från ljuvliga Toscana.

Var: Västmannagatan 54.

Foto: Instagram @italianwinebarstockholm

Nästa bild
Blanche & Hierta

Blanche & Hierta

På lyxiga designhotellet At Six hittar du vinbaren Blanche & Hierta.  Här finns över 400 olika viner för alla smaker som avnjuts i härlig miljö på Brunkebergstorg. På menyn hittar du bland annat kantarellrisotto och tryffelkroketter.

Var: Brunkebergstorg 6,

 

Foto: Instagram @blanchehierta

Nästa bild
Bar à vins

Bar à vins

Den genuina franska vinbaren Bar à vins erbjuder vin från noggrant utvalda mindre producenter från hela Frankrike. Bar à vins beskriver sig själva som “ett ställe där alla känner sig lika välkomna. Ett ställe att slinka in på för ett glas och kanske en bit mat”

Var: Narvavägen 32

Foto: Instagram @bar.a.vins

Nästa bild
Gemla Vinbar

Gemla Vinbar

Hos Gemla ligger fokus på hantverk, hållbarhet och passion, tillsammans med den största respekt för  jord och miljö. Man erbjuder endast hantverksviner, odlade i obesprutade vingårdar där vinbönderna jobbar i samklang med jorden och naturen istället för emot den.

När det kommer till maten låter man råvaror stå i fokus och gamla tekniker paras med innovativa.

Var: Magnus Ladulåsgatan 10. 

Foto: Gemla Vinbar

Nästa bild
Combo Vinbaren

Combo Vinbaren

Combos vinlista innehåller ca 200 viner och uppdateras varje dag. Combo drivs av samma gäng som står bakom PA & Co och Bistro Süd. Tillsammans med goda viner kan du äta allt från råraka och ostbricka till köttbullar med mos.

Var: Odengatan 52.

Foto: Instagram @stockholmfood

Nästa bild
Cork Vinbar

Cork Vinbar

Cork är en mysig liten vinbar i Gamla Stan med fokus på portugisiska viner och mat från medelhavet.

Var: Stora Nygatan 22. 

Foto: Instagram @corkvinbarsthlm

Nästa bild
Grus Grus

Grus Grus

På Grus Grus står hantverksviner i centrum och mat som följer årstiderna i en avslappnad atmosfär. På menyn finns snacks, mindre och större rätter för att dela på, allt matchat med viner utvalda av Grus Grus sommelier.

Var: Karlbergsvägen 14.

 

Foto: Instagram @grus_grus_

Nästa bild
Tyge & Sessil

Tyge & Sessil

På Tyge & Sessil tar man avstamp i vin från små producenter som arbetar så nära naturen som möjligt, gärna från underrepresenterade områden runt om i världen. På menyn hittar du en härlig blanding med allt från råbiff och wonton tonfisk poké till en klassisk chokladkaka med vispgrädde.

Var: Brahegatan 4. 

Foto: Tyge & Sessil

Nästa bild
Xarcuteria

Xarcuteria

Tapasbaren Xarcuteria på Hantverkargatan är lite som i Barcelona eller Madrid – fast på Kungsholmen. Avslappnat och informellt. Bäst blir upplevelsen om ni gör som på tapasbarer i Spanien – dela på maten och beställ in vartefter.

Var: Hantverkargatan 40

Foto: Xarcuteria

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!