Mozzarellasallad – 3 enkla (och galet goda) varianter
Varför krångla till det i onödan när det står middagsbjudning på schemat med en meny som bara tar tid och energi? Här hittar du två typer av mozzarellasallad som du enkelt slänger ihop på några minuter.
Se tre recept på våra väldigt goda och lättlagade sallader nedan!
Mozzarella och tomatsallad (vegetarisk)
Du behöver:
100 g buffelmozzarella
Cocktailtomater (gärna i olika färger)
Färsk basilika
Olivolja
Balsamvinäger
Salt och peppar
Gör så här:
Skiva tomaterna på mitten.
Strö över basilikablad.
Strö över bitar av buffelmozzarella.
Ringla över olivolja och balsamvinäger.
Salta och peppra efter smak.
Sallad med fikon, mozzarella och parmaskinka
Du behöver:
100 g Parmaskinka
4 Fikon, skurna i båtar
2 msk Pinjenötter, rostade
50 g Ruccola
1 Mozzarella
Olivolja
Balsamvinäger
Flingsalt
Basilika
Gör så här:
Rostade pinjenötterna i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Skölj ruccolan.
Lägg ruccolan i en skål och droppa över lite av din bästa olivolja och strö över lite flingsalt. Blanda väl och fördela salladen på fyra tallrikar.
Dela upp fikonen i 4 båtar och sprid ut på salladen, tillsammans med bitar av mozzarella (riv med fingrarna), skiva parmaskinkan och dekorera med basilikablad. Strö över de rostade pinjenötterna, peppra och salta efter behag och ringla lite balsamvinäger över. Klart att servera!
Recept & Foto: Trines Matblogg
Mozzarella tomatsallad med serronaskinka
Du behöver:
50 bitar av parmesan
50 g mozzarellakulor
50 g serranoskinka
Cocktailtomater (gärna i olika färger)
Bladspenat och ruccola
Olivolja
Balsamvinäger
Salt och peppar
Gör så här:
Skiva tomaterna och lägg på tallrik eller bricka.
Strö över ruccola och bladspenat.
Placera ut mozzarellabollar, parmesanbitar och serronoskinka.
Ringla över olivolja, balsamvinäger.
Salta och peppra efter smak.
TIPS! Placera ut tandpetare att ta plockmaten med.