3 enkla, snabba och supergoda recept med kycklinggrillkorv
Vår favoritsäsong är äntligen här – grillsäsongen! Lönnerberga lanserar tre kycklinggrillkorvar som är smakrika, saftiga och med det karaktäristiska knäcket. Som riktigt god korv fast av kyckling.
Tre smakrika nyheter för grillen
Kycklinggrillkorvarna gör entré i Lönnebergas ordinarie korvsortiment. De har en hög kycklingkötthalt, är smakrika och saftiga samt har det karaktäristiska knäcket när du tar en tugga. Alla kycklingprodukter från Lönneberga är av 100% svensk kyckling från Blekinge med omnejd, märkta med den ”gula pippin” från Svensk Fågel. Tillverkningen av kycklinggrillkorven sker på den egna korvfabriken i Sköllersta.
Korvarna är jättegoda i ett bröd, men vill du briljera lite extra kommer tre enkla, snabba och supergoda recept av Mattias ”Fredagskocken” Larsson med Lönnebergas smakrika kycklinggrillkorv nedan!
Kycklinggrillkorv med rökeriets alspånsdimma & citrusfriska kryddor serverad med en kryddig tomatbulgur
Tänk en snabb och smakrik tomatbulgur, en yoghurtsås och vår smakrika kycklingkorv rökt med alspån och kryddad med citrus grillad till perfektion. Det går snabbt, det är gott och det passar hela familjen.
4 portioner – Tillagningstid: 25 minuter
2 förpackningar Lönneberga Kycklinggrillkorv med rökeriets alspånsdimma & citrusfriska kryddor (á 285 g)
100 g morot
1 fänkål
1 msk pressad citronjuice
salt
Kryddig tomatbulgur
2 dl grov bulgur
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 tomater
1 tsk chiliflakes
1 tsk malen spiskummin
1/2 dl pressad citronjuice
1/4 dl olivolja
1 dl finstrimlad mynta
salt
Citron- och spiskumminyoghurt
2 1/2 dl matlagningsyoghurt
1/2 citron
2 krm spiskummin
salt
Så här gör du:
Tomatbulgur: Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen och låt svalna. Finhacka lök och vitlök, tärna tomaterna. Blanda samman samtliga ingredienser och smaka av med salt.
Yoghurtsås: Blanda ingredienserna och smaka av med salt.
Krispiga grönsaker: Hyvla eller finstrimla morot och fänkål. Blanda grönsakerna med citronjuice och en nypa salt precis före servering.
Kycklinggrillkorv: Tillaga kycklinggrillkorvarna enligt anvisningen på förpackningen. Skär dem snett i två eller tre delar.
Servering: Servera korvarna med bulgursallad, krispiga grönsaker och yoghurtsås.
Kycklinggrillkorv med mejeriets lagrade ost & rostade rapsfrön på en bädd av betor & ruccola
Söta rödbetor, pepprig ruccola, smakrik kycklinggrillkorv med tydlig ostkaraktär och en len senapsgrädde – en underbar kombination på sommarens grilltallrik. Har du andra primörer hemma eller tycker ni bättre om andra bladgrönsaker? Laga samma rätt fast med dem istället – det säkraste kortet är alltid ingredienser som familjen gillar.
4 portioner – Tillagningstid: 1 timme
2 förpackningar Lönneberga Kycklinggrillkorv med mejeriets lagrade ost samt rostade rapsfrön (á 270 g)
1 kg små rödbetor
10 timjankvistar
65 g ruccola
1 msk balsamvinäger
olivolja
salt
Söt senapsgrädde
3 msk grovkornig dijonsenap
1 tsk senapspulver
2 msk florsocker
1 1⁄2 dl vispgrädde
salt
Så här gör du:
Rödbetor: värm ugnen till 200 °C. Skala och dela rödbetorna, lägg i en ugnsfast form. Ringla över lite olivolja, salta och blanda runt. Ugnsbaka i cirka 45 minuter tills genommjuka.
Senapsgrädde: vispa ihop senap, senapspulver och florsocker. Tillsätt grädde och fortsätt vispa till en lättvispad konsistens. Smaka av med salt och ställ i kylen.
Kycklinggrillkorv: tillaga kycklinggrillkorven enligt anvisning på förpackningen.
Servering: lägg rödbetor och ruccola på ett fat. Stänk över balsamvinäger och lite olivolja. Toppa med korven och servera senapsgrädden i en skål bredvid
Kycklinggrillkorv med örtagårdens persilja & ramslök till en het tapenade
Låt Lönnebergas kycklinggrillkorv med örtagårdens persilja & ramslök förgylla grillkvällen. Matcha korven med en het tapenade, grillad späd sparris och färskpotatis toppat med ett lass nyriven parmesan.
4 portioner Tillagningstid: 25 minuter
1 förpackning Lönneberga Kycklinggrillkorv med örtagårdens persilja & ramslök (á 270 g)
12 sparris
500 g kokt småpotatisar
2 citroner
100 g parmesanost
olivolja
salt
Het tapenade
150 g urkärnade Kalamataoliver
1 jalapeño
2-3 sardellfiléer (i olja)
1 liten vitlöksklyfta
3 msk hackad persilja
3 msk olivolja
1 1⁄2 tsk pressad citronjuice
Så här gör du:
Het tapenade: mixa samman ingredienserna. Smaka av.
Tillbehör: värm grillen till hög temperatur. Ansa sparrisen. Vänd runt sparris och de kokta potatisarna i lite olivolja och salt. Dela citronerna på mitten. Grilla sparris, potatis och citronhalvorna cirka 5 minuter till fin grillyta.
Kycklinggrillkorv: tillaga kycklinggrillkorven enligt anvisningen på förpackningen.
Servering: lägg upp kycklinggrillkorv, potatis och sparris på 4 tallrikar och riv över parmesanost. Servera med citronhalvorna och den heta tapenaden.