instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
noje

3 saker att tänka på när du överväger skilsmässa

Av: Metro Mode

De ekonomiska konsekvenserna av en skilsmässa kan bli överraskande, och för många kan det ta tid att få ekonomin att återhämta sig efter en separation. Familjerättsjuristen Sanne Andersson gav sina bästa tips i TV4 Nyheterna när det kommer till skilsmässa och ekonomi. Läs tipsen nedan!

Foto: Unsplash

Många blir förvånade över hur lång tid bodelningar tar och hur mycket det kan kosta, och utan egen bostad och större lösa tillgångar kan det vara svårt att komma på fötter igen, rent ekonomiskt. Nedan delar familjerättsjuristen sina viktigaste tips.

Ta hjälp

Ta gärna hjälp i ett tidigt skede och konsultera en jurist i god tid. På så sätt kan du få stöd i hur man kommer överens, då detta är den enklaste och billigaste vägen. Även banken kan konsulteras angående tillgångar och en psykolog kan hjälpa till med den känslomässiga biten. Finns det barn i familjen är det viktigt att se till att dessa inte drabbas för hårt av separationen.

Buffert

Det är alltid bra att ha ett sparkapital, och att spara i god tid om det finns utrymme för det. Kom ihåg att även sparade pengar ingår i en bodelning, vill man hålla sparkapitalet utanför krävs det att man har upprättat ett äktenskapsförord.

Tålamod

Det är viktigt att inte ha bråttom iväg och fatta beslut utifrån dåligt samvete. Hämta in kunskap, se på helhetsbilden och gör inget förhastat. En bodelning kan ta olika lång tid men om det är svårt att komma överens och ifall det blir en tvist kan processen ta upp emot ett år eller mer.

Källa: TV4

Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår