Juldrinkar – 5 fräscha att servera under vinterns mysigaste högtid!
December är snart här och likaså diverse julmingel och glöggbjudningar. Behöver du inspiration till vilka juldrinkar du ska bjuda på? Nedan listar vi fem magiska recept som både bjuder på kanel, tranbär och glögg.
Under juletid kan det vara kul att bjuda gästerna på något mer än bara en klassisk glögg. Vad sägs om en kanelkyss eller krispig fläderdröm? Vi har samlat fem drinkrecept som alla har både en julig twist och fräscha toppnoter för alla smaker.
Kanelkyss
Du behöver:
2,5 msk Konjak
2 tsk Amaretto
2 msk Citronjuice
2 tsk Kanelsockerlag (se nedan)
Apelsinskal
Shaker
Is
Gör så här:
Skaka Amaretto, konjak, kanelsockerlag, citronjuice och is i en shaker. Sila upp drinken i ett martiniglas och garnera med en äppelbit och timjan.
Kanelsockerlag: Koka upp 1dl vatten, 1dl socker och 1,5 tsk kanel, låt svalna.
Fotograf: foodlovin.de
Krispig fläderdröm
Du behöver:
4 cl vodka
6 cl fläderlikör
1/5 pressad citron
1 äggvita
Anis
Is
Gör så här:
Häll ner alla ingredienser i en shaker, fyll på med is och skaka tills shakern är iskall. Häll upp i ett cocktailglas och garnera med en anis-stjärna.
Fotograf: olivemagazine.com
Royal Christmas
Du behöver:
Angostura Bitter
1 Råsockerbit
1 dl Mousserande vin
2 msk Starkvinsglögg
Kanelstång eller rosmarin för dekoration
Gör så här:
Lägg en råsockerbit i ett champagneglas. Droppa 3 droppar Angostura över sockerbiten. Fyll på med glöggen och champagnen. Garnera med kanelstång eller rosmarin för en härligt julig touch.
Fotograf: Fedandfit.com
Hot Mulled Sloe Gin
Du behöver:
Äppeljuice
Kanelstänger, stjärnanis, kardemumma, nejlikor
1 vaniljstång
5 cl Sloe Gin
Apelsinskiva
Gör så här:
Värm äppeljuicen tillsammans med kanelstängerna, stjärnanis, kardemumma, kryddnejlika och vaniljstången.
Häll upp i värmetåliga glas och fyll upp med Gin. Dekorerea med apelsinskal
Fotograf: foodlovin.de
Holiday Mimosa
6 cl mousserande vin
1 näve frusna tranbär
2 cl tranbärsjuice
Rosmarin för garnering
Gör så här:
Häll upp tranbärsjuice i glaset, fyll på med mousserande vin och garnera med rosmarin och frusna tranbär.
Fotograf: Adashofmegnut.com