instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
noje

5 goda recept på grilltillbehör med ogräs

Av: Metro Mode

Ölvarumärket Falcon slår ett slag för alla trädgårdsägares nemesis – ogräset! En helt unik meny av ogräsrecept som inspirerar alla hemmakockar framför grillen till att ta ut svängarna!

Med initiativet “Gräsligt gott” har komikern och kocken Nisse Hallberg, tillsammans med Falcon, utforskat möjligheterna med trädgårdens mest hatade invånare – ogräset.

Oinbjudna gäster blir kvällens höjdare

Bland de oinbjudna gästerna som växer i rabatten kan man hitta flera som kan göra underverk för såser, sallader och snacks. Varje år fylls det naturliga skafferiet på med hundratals ätbara växter bland svampar och bär. För att visa hur ogräset kan lyfta grillkvällen till nya höjder har Falcon tagit hjälp av Nisse Hallberg som tagit fram sina bästa recept på grilltillbehör som tillagas med ogräs.

Därför kan du nu lätt plocka ingredienser till kvällens middag mellan stenplattor, i rabatten och runt husknuten. “Odlingsintresset har ju som alla vet skjutit i höjden det senaste året, men samtidigt har alla inte möjlighet att odla från egen trädgård eller balkong. Däremot har vi alla tillgång till ogräset, och grillningen är ett perfekt sätt att visa hur det kan användas och det kan också vara svingott! Mötet mellan ogräsblad och grillmarinad har spännande kontraster, som jag tror kan göra många nyfikna, och med handen på hjärtat perfekt för oss som är lite slöa. Tanken är att recepten ska vara enkla för vem som helst att följa och laga, för om jag klarar det så gör ni det utan tvekan”, säger Nisse Hallberg.

Spana in de goda recepten nedan!

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår