Trött på fredagstacosen? Då kan du testa dessert-tacos, de är söta, små och ser helt fantastiskt goda ut.
Fredagsmys har blivit synonymt med den mexikanska maträtten och visst förstår man varför den blivit så omåttligt populär. Den är lätt att laga, innehåller ost och alla kan komponera den som de vill. En storslagen hit helt enkelt. Nog för att den nästan blivit Sveriges nationalrätt, men visst kan den där köttfärsen kännas lite torr ibland och visst kan gurkan kännas otroligt tråkig? Det är verkligen dags för en uppdatering! Varför inte byta ut köttfärsen och salsan till glass och bär? Vi har hittat 5 dessert-tacos som ser himmelskt goda ut och du måste verkligen prova dem nu på en gång!
5 söta tacorecept som du måste prova nu
Smorestaco
Choklad, smälta marshmallows och tacoskal låter kanske jättekonstigt, men det är faktiskt en jättegod dessert!
Du behöver:
Ett paket “tortilla-båtar”
4 grahamskex
1,7 dl valfri choklad
6,75 dl mini marsmallows
Så här gör du:
Sätt ugnen på 177 grader. Lägg i lite choklad i botten på båten, lägg sen på 2 msk marsmallows och toppa med lite strösslade kex. Grädda i ugnen i 3 minuter, tills alla marsmallows blivit mjuka. Innan servering kan du bränna av med en Cremé Brulée brännare för att få en krispig yta.
Läs hela receptet här.
Foto: oldelpaso.com/blog
Nutellataco
Nutella + Taco, det bästa från två drömvärldar. Det kan inte bli något annat än succé.
Du behöver:
Ett paket tacoskal
1,1 dl socker
2,25 dl olja
1 msk kanel
2,25 dl hackade jordgubbar
1,1 dl hallon
4 msk nutella (eller mer, kan aldrig bli för mycket)
2,25 dl vispad grädde
4 msk florsocker
Så här gör du:
Börja med att blanda socker och kanel på en tallrik. Värm sedan upp oljan i en stor kastrull tills den börjar bubbla och är väldigt varm. Stoppa sedan ner ett tortillabröd och koka det i ungefär 10 sekunder, använd en tång för att sedan vika ihop det. Fortsätt att hålla i ena sidan med en tång i ungefär 5 sekunder. Ta upp tortillan ur kastrullen och vänd det i sockerkanelen. Lägg lite nutella i botten på brödet, fyll på med frukt och toppa med grädde och florsocker. Mums!
Läs hela receptet här.
Foto: katiescucina.com
Dessertnachos
Tänk dig att mumsa i dig det här en härlig sommardag?
Du behöver:
Ett paket tortilla
3 msk smör
2,25 dl socker
2 tsk kanel
1,1 dl grädde
1 msk socker
1 tsk vaniljekstrakt
chokladsås
bär
Så här gör du:
Sätt ugnen på 400 grader. Skär tortillan i små trianglar och bred lite smör på varje triangel. Blanda socker och kanel och strö blandningen över trianglarna, spar lite till garnering. Lägg dem på en plåt och grädda dem i 5 minuter. När de är klara strör du över resterna av sockerkanelen. Vispa ihop med grädden, sockret och vaniljen. Servera nachosen och grädden tillsammans med chokladsås och bär.
Läs hela receptet här.
Foto: sallysbakingaddiction.com
Glasstaco
Imponera på dina vänner med en glasstacos på nästa fredagsmys.
Du behöver:
Ett packet små tortillas
Smör
Kanel
Socker
Glass
Choklad
Valfri topping, t.ex. nötter eller strössel
Så här gör du:
Sätt ugnen på 177 grader. Bred ett tunt lager smör på dina tortillas och strössla kanel och socker över dem. Vik ihop bröden och för att de inte ska gå av kan du lägga en liten boll av folie i mitten. Grädda bröden i ugnen i 10 minuter. Låt bröden svalna och fyll dem sedan med en glass du gillar och stoppa in dem i frysen tills glassen har stelnat. Smält chokladen och doppa glasstacosen och strössla över valfri topping. Klart!
Läs hela receptet här.
Foto: yourhomebasedmom.com
Äppelpajtaco
Hur gott låter inte det här? En blandning av tacos och äppelpaj!
Du behöver:
Ett paket tacoskal
2,25 dl smält choklad
4 äpplen
3 msk råsocker
1 tsk kanel
1 krm salt
2,25 dl vispad grädde
2 tsk florsocker
Så här gör du:
Börja med att doppa skalen i den smälta chokladen. Koka ihop smör, äpplen, råsocker, salt och kanel i 5 minuter tills det blivit en härlig äppelkaramell. När chokladen på skalen har stelnat är det dags att montera din dessert. Lägg en sked äppelkompott i botten på skalet och toppa med vispad grädde. Ät och njut!
Läs hela receptet här.
Foto: oldelpaso.com/blog