Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

5 vanliga misstag du gör när du tvättar

Att tvätta är inte lätt alla gånger. Men om du gör det rätt så kommer kläderna inte bara att se snyggare ut – de kommer även att hålla längre. Här är 5 vanliga misstag du troligtvis gör när du tvättar.

Foto: Freepik

1. Tvätta inte för ofta

Precis som att du inte ska tvätta kläderna i för höga temperaturer är det bra att inte tvätta kläderna för ofta. Varje tvätt innebär att klädernas fibrer gnuggas, viks och därmed slits. Något som inte helt oväntat leder till att kläderna till slut går sönder. Ett tips: Om något plagg bara har lite dålig lukt hjälper det ofta att lufta det och använda linnevatten.

2. Använd inte för mycket tvättmedel

Tvätten blir inte renare för att du häller i mer tvättmedel i doseringsfacket – snarare tvärtom.

3. Proppa inte tvättmaskinen överfull

Du bör aldrig “trycka in” mer tvätt i en redan överfull maskin. Då gör du det bara svårare för tvättmaskinen att göra sitt jobb – vilket leder till mer jobb för dig. Plus att du kan komma att behöva tvätta om allting i maskinen för att det inte blev 100% rent.

4. Gnugga inte på fläckar

Försök att undvika att gnugga på fläckar. Många gånger gör det bara situationen värre och förstör plagget mer. Ett smart tips är att istället dutta försiktigt på fläcken med en ren vit trasa.

5. Du använder sköljmedel till handdukarna

Använd aldrig sköljmedel när du tvättar handdukar (eller träningskläder heller för den delen). Sköljmedlet gör att frottén absorberar vatten mycket sämre – och därmed förstör du hela handdukens syfte.

Läs även:

Därför ska du alltid slänga in en våtservett i tvättmaskinen.

Därför bör du tvätta med såpa.

6 saker du inte visste att du kunde använda bikarbonat till.

Videon när frun tvättar sin mans kuddar har blivit viral.

Linnevatten - Washologi KÖP

Linnevatten - Washologi

Pris: 169 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!