6 himmelskt goda desserter som du fixar på ett kick
Vad gör man när sötsuget sätter igång när affärerna har stängt och när du inte riktigt orkar baka? Jo, du lagar någon av dessa goda recept som endast kräver två ingredienser och som dessutom inte tar lång tid att laga.
Foto: Brit.co / @viktoriahutter
En dessert behöver inte innehålla hundra olika ingredienser för att vara god. Vi har hittat de godaste och enklaste desserterna som du kan snabbt kan fixa till när sötsuget kickar igång. Vi kan avslöja att de flesta innehåller världens godaste ingrediens, choklad.
Foto: Kirbie cravings/Brit.co/Bakers royale
Vattenmelonsorbet
Detta är det enklaste receptet på hela listan. Det enda du behöver är vattenmelon. Frys in små melonkuber och mixa sedan samman melonisen i en blender. Frys sedan hela blandningen i 1 timme.
KÖPNutellakaka
Nutella + kaka = gott. Nutellakaka = himmelriket.
Du behöver 4 stora ägg och 240g nutella. Vispa samman ingredienserna och grädda i ugnen i 20 minuter.
Smöra en 20 cm form och lägg bakplåtspapper i botten och kanterna, annars fastnar kakan.
Sätt ugnen på 175C
Börja med att vispa äggen ordenligt – de skall öka i volym 3 ggr. Mycket viktigt! Det är nyckeln till att receptet lyckas.
Väg upp rätt mängd nutella och mikra i 20 sekunder så det blir lite mjukare konsistens.
Tillsätt 1/3 av äggblandning och blanda försiktigt i medurs riktning med en spatel tills allt ägg har blandats in.
Tillsätt ytterligare 1/3 av äggblandningen och blanda försiktigt in den.
Därefter tillsätter du det sista av ägget och blandar in. Se till att skrapa ur allt ägg från skålen.
Om man inte gör det i 3 omgångar finns risk att mycket av luften som man vispat in i äggen försvinner.
Häll smeten i formen och grädda i 20-25 minuter. Testa med en kniv. När kakan är torr är den klar.
Låt kakan svalna av 1h för bästa smakupplevelse!
KÖPChoklad och kokosgodis
För att göra dessa godingar behöver du kokos och choklad. Det är allt.
Blanda samman smält choklad och kokos, rulla sedan bollar av smeten.
KÖPFotograf: Maria Ushakova
Banan och jordnötsglass
Detta recept dyker upp lite här och där och vi förstår verkligen varför. Så enkelt och så gott.
Du behöver två frysta bananer och en matsked jordnötssmör. Mixa ihop allt tills blandningen får en glasskonsistens. Sen är det bara att äta!
KÖPFotograf: Brit.co
Nutellamousse
Får det lov att vara en krämig nutellamousse? Den vispar du snabbt ihop med 2 dl nutella och 4 dl vispad grädde.
Värm nutellan tills den blir mjuk eller låt den stå framme ett tag. Vänd sedan ner den i den vispade grädden. Låt stå i ungefär 2 timmar så den sätter sig.
KÖPOreochoklad
Har du några Oreo-kakor liggandes hemma? Eller varför skulle du det? De brukar försvinna så fort man ser dem. OM du har det så ska du göra detta recept. Vitchoklad och oreos, mums!
Vad behöver du då? Jo, precis. Oreo och vitchoklad. Blanda 150 gram smält vitchoklad med ett paket oreos. Bred ut blandningen på ett bakplåtspapper och ställ i kylen tills det stelnat. Bryt sedan lagom bitar, ät!
KÖPFotograf: Bakers royale