Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

7 saker som hindrar dig från att bli kär!

Att befinna sig i dejtingdjungeln är inte alltid det lättaste. Har ni den rätta kemin? Känns det rätt? I kärlek handlar det om att våga chansa – här listar vi 7 saker som hindrar dig från att bli kär!

Foto: Pexels

Du ser det som ett kompisförhållande
Du är inte öppen för ett förhållande och bestämmer dig snabbt för att det bara är en kompisrelation (men i själva verket kanske det är något mer?)

Du letar ständigt efter fel
Det är enkelt att börja leta fel och fokusera på det negativa men glöm inte, alla har sina brister. Försök istället att se på allt det som är bra med personen du träffar.

Du delar inte alla dina tankar
Du är rädd för att dela med dig av alla dina funderingar och släppa personen nära inpå. Sluta analysera (lättare sagt än gjort) och säg istället det du känner och tycker. Om du är rädd för att personen inte längre vill vara med dig är det troligen inte rätt.

Du är rädd för att bli sårad
Du vågar inte gå in i ett nytt förhållande för att du tidigare har blivit sårad eller hjärtekrossad. Men för att få kärlek måste du våga chansa, oavsett om det ibland kan kännas jobbigt.

Du tar avstånd
När ni har setts ett tag och du börjar få känslor för personen tar du ett steg tillbaka. Är det här rätt? Vill jag det här? Tusen frågor cirkulerar i runt ditt huvud och istället för att berätta vad du känner tar du avstånd.

Du vågar inte lämna din “comfort zone”
Desto mer bekväm du är med den du träffar, desto lättare kommer det bli att släppa på spärrarna. Om du aldrig provar kan du aldrig veta!

Du oroar dig för mycket
Du tänker alldeles för mycket och funderar redan över framtiden. Gräv inte ner dig i tankarna, försök att ta allt som det kommer och sluta oroa dig för det du inte kan styra över.

Läs också: Här är 5 tecken på att du och dejt har den rätta kemin!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!