Nöje

7 saker restaurangpersonal stör sig på

Det finns väl inget bättre än att äta ute då och då, slippa laga middag, peka på en meny och bli serverad vid bordet? Det finns dock några saker som restaurangpersonalen stör ihjäl sig på, spana in listan nedan för att se om du är en av de skyldiga!

Foto: Unsplash

Hälsar inte på personal

Det är förvånansvärt många som behandlar personalen som luft, fram till servicen dröjer lite länge eller om något råkar bli fel. Det är inte bara upp till personalen att vara trevlig och tillmötesgående, det gäller även kunden!

Slår sig ner på valfri plats

Detta är olika från restaurang till restaurang, men ta alltid det säkra före det osäkra och fråga om ni kan välja era sittplatser själva.

Anländer strax innan stängning

Detta är en riktig värsting, även om restaurangen eller caféet har öppet är det ganska oförskämt att förvänta sig service strax innan stängning. Vänd på situationen och tänk dig in i personalens perspektiv.

Beställer från en annan servitör

När din servitör inte syns till och du är i behov av något annat kanske du ropar på närmsta personal. Detta kan dock röra till det rejält eftersom servitörerna har egna ansvarsområden. Det är dock helt okej att be en annan personal att säga till din servitör att du behöver hjälp.

Samlar ihop tallrikarna själv

När alla har ätit klart vill du kanske ge en hjälpande hand genom att ställa tallrikarna på hög. Du kan dock riskera att göra det svårare för personalen då de har system för hur man staplar disk utan att något riskerar att gå sönder. Lämna disken och låt personalen sköta sitt jobb.

Låter barnen göra som de vill

Barn är inte ett självklart inslag på alla restauranger, försök har förståelse för att alla i din omgivning inte älskar när barn lever rövare under deras restaurangbesök. Låt dem inte springa runt och stora andra gäster.

Delar upp notan

Det är inget problem att man vill dela på notan men vänta inte till sista stund, då gör du det krångligt för servitören. Var istället tydlig från början så att beställningen redan innan kan delas upp i flera beställningar. Glömmer ni det kan någon stå för beloppet och så löser ni det med swish efteråt.

Läs även:

15 saker din frisör stör sig på att du gör.

11 saker du inte bör göra hos doktorn – enligt vårdpersonalen själva.

Detta stör sig flygpersonalen på – 8 saker du inte bör göra när du flyger!

Detta hatar kassapersonalen när du gör – 10 saker att undvika nästa gång du handlar!

10 saker som personalen i sminkbutiken stör sig på att du gör.

Källa: MittKök

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!