Nöje

Bianca Ingrosso säljer del av Caia Cosmetics – får ut 60 miljoner kronor

Metro Mode har tidigare skrivit om Bianca Ingrossos stora vinst i sitt egna bolag Bianca Ingrosso AB, som gjorde hela 27 miljoner i vinst förra året. Men hennes personliga bolag är bara ett av affärsbenen som hennes karriär och ekonomi står på; nu står det klart att hon har sålt en del av Caia Cosmetics – och tjänar 60 miljoner (!) kronor på affären.

Foto: Caia Cosmetics

Tidigare i år kom nyheten att Bianca Ingrossos bloggkollega Isabella Löwengrip, och hennes medgrundare Pingis Hadenius, sålt sitt skönhetsbolag Löwengrip till Norska Dermarome. Enligt Breakit värderade branschexperter bolagets och affärens värde till 50 miljoner totalt – och nu står det klart att hälften av Bianca Ingrossos Caia Cosmetics säljs i en affär som värderar företaget till åtta gånger så mycket: 400 miljoner.

Caia Cosmetics grundades så sent som 2018 av Bianca Ingrosso, som enligt DI och Breakit ägde 29 % av bolaget innan affären, managern Vanessa Lindblad som ägde 13 % samt Mikael Snabb och Jesper Matsch som tillsammans ägde 58 %. Nu väljer alltså de fyra grundarna att sälja strax över hälften av bolaget till det svenska riskkapitalbolaget Verdane för runt 200 miljoner kronor – något som innebär att Bianca Ingrosso tjänar drygt 60 miljoner på affären.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Dagen då vi på @caiacosmetics skrev på ett kontrakt med vår nya Verdane-familj. Det absolut största som hänt mig i min karriär. Ett mål jag bara kunnat drömma om. Tårarna rann så fort jag och Bibbz tittade på varandra och vi förstod att det var på riktigt. Min vapendragare som jag gått hand i hand med sedan dag ett. Det bandet vi har är något alldeles unikt. Bredvid oss har vi de mest lojala, hårt arbetande, roliga & galna partners man kan önska sig. Finns inga som er Snabbz & Jeppz. För att inte tala om de guldteam som vi skapat, de är de bästa kollegorna man önska sig. Tillsammans har vi sålt över 600 000 produkter på 1,5 år i över 30 länder. Nu är det dags att låta CAIA ”spread her wings” internationellt. Det här är bara början. 🙏🏻🤍

Ett inlägg delat av | V A N E S S A | (@vanessa.lindblad)


Affären betyder dock inte att influencern och entreprenören lämnar bolaget – tvärtom.

– Tack vare partnerskapet med Verdane kommer Caia-teamet och jag kunna göra verklighet av vår vision att erbjuda exklusiva skönhetsprodukter av högsta kvalitet till schyssta priser över världen, säger hon i ett pressmeddelande, där hon också berättar att de har höga målsättningar även framöver:

– Jag är så stolt över vad Caia-teamet har åstadkommit och jag är väldigt glad över att få med en erfaren partner på tåget som har gjort motsvarande resa möjlig för bolag som Desenio, MatHem och Safira. Det här är bara början.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!