Nöje

11 tecken på att du är i ett hälsosamt förhållande

Vi har säkert alla haft vår beskärda del av dåliga förhållanden, men nu kanske du äntligen känner att du har hittat rätt. Här är en checklista på tecken på att du är i ett hälsosamt förhållande. Läs och pricka av punkterna!

Foto: Unsplash

1. Ni rör ofta vid varandra
Lyckliga par rör ofta vid varandra och visar varandra ömhet. All fysisk närhet behöver inte leda till sex, de flesta par har inte sex varje dag. Framgångsrika par hittar sätt att vara nära varandra utanför sovrummet.

karlek-halsosamt-forhallande-gif-6

2. Ni har separata intressen
Du kanske älskar film och konst medan din partner är superintresserad av historia och vin. Har ni olika intressen kan ni fortsätta att vara självständiga och er egen person. Du kan utvecklas inom ditt intressen och få tid att spendera en stund med sig själv. Är ni i ett förhållande betyder det inte att ni måste leva samma liv, se bara till att den viktigaste delen av livet är samma. Era olika intressen gör också att ni fortsätter att vara nyfikna på varandra.

3. Du hoppas inte i hemlighet på att hen ska ändra på sig
Är du i ett lyckligt förhållande går du inte runt och hoppas på att hen “en dag slutar slänga sina smutsiga underkläder överallt” eller “snart kommer hen börja älska att umgås med min familj”. Då tänker du istället “vad bra att hen plockade upp underkläderna idag”.

karlek-halsosamt-forhallande-gif-6

4. Ni kompletterar varandra
Du har fötterna på jorden medan din partner svävar i det blå, du tar ner din partner på marken och din partner får dig att bli mer impulsiv. Ni ger och tar från varandra. Du är bra på att baka och din partner kan laga mat. Ni kompletterar helt enkelt varandra i livet och när någon är ledsen är den andra tröstande.

karlek-halsosamt-forhallande-gif

5. Ni är ett team
Ni gör planer ihop och pratar om framtiden tillsammans. Ni tar hänsyn till varandra när ni gör upp planer och framförallt så respekterar ni varandra.

6. Ni skrattar tillsammans
Ett gott skratt förlänger livet och även ert förhållande. Lyckliga par skrattar mycket och ofta. De har interna skämt, skrattar åt pinsamheter, missöden och ja åt allt egentligen.

karlek-halsosamt-forhallande-gif-6

7. Ni bråkar
Ni kan bråka och ni vet att ert förhållande är inte slut för att ni har haft ett stort bråk. Är du i ett sunt förhållande är ni öppna med era känslor och är det något som stör er så säger ni det direkt.

8. Ni delar på ansvaret
Det är inte bara du eller din partner som diskar och tvättar utan ni delar lika på allt ansvar som rör hemmet. Hämtning av barn, betalning av räkningar och dammsugning. Ni ser till så att ingen känner att den gör allt.

9. Ni kan berätta ALLT för varandra
Du är inte rädd för att visa dig sårbar framför din partner och du kan berätta att du är jätteledsen för att chokladen är slut precis när du har mens. Ni dömer inte varandra för något och ni kan vara helt ärliga med varandra. Din partner känner dig bäst i hela världen.

karlek-halsosamt-forhallande-gif-6

10. Ni vet var ni har varandra
Ni litar på varandra till 100 procent och du får inte spel när din partner inte har svarat på ett sms du skickade för två timmar sedan. Du är heller inte orolig när hen är ute med sina kompisar och din partner litar på dig.

11. Ni stöttar varandra
En nyckel för ett lyckligt och hälsosamt förhållande är att ni är varandras största fan. När saker går bra hejar ni på och jublar, när saker inte alls går som det var tänkt lyfter ni upp resterna, stöttar och hejar på. Oavsett hur det går i livet vet du att din partner alltid är på din sida.

Läs även:

Forskning visar – 4 saker alla lyckliga par gör varje dag.

10 tecken på att du hittat din rätta partner.

11 tecken på att du är i ett hälsosamt förhållande.

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!