Det här receptet passar perfekt som mellanmål eller som fika till kaffet och passar både vuxna och barn. Quinoabollarna är enkla att göra och ett nyttigare alternativ till fikan.
Foto: Ida Warg/Metro Mode
Ingredienser:
10 dadlar
0,5 dl jordnötssmör
½ tesked vaniljextrakt
0,5 dl quinoapuffar
1 – 2 matskedar vatten
mörk choklad till topping
Gör så här:
Lägg ner dadlarna i en matberedare och mixa någon min. Lägg sedan ner jordnötssmör och vanilj och mixa tills allt är en smet. Lägg sedan ner quinoapuffarna och mixa lite tills de blandats in i degen. Rulla sedan små bollar och lägg på en tallrik. Värm chokladen i en kastrull. Jag brukar ha kokosolja i botten och sedan lägga ner chokladen så den inte bränns vid. Doppa sedan botten av bollarna i chokladen och ringla sedan resterande över och ställ in dem i kylen i minst 30 min så de stelnar.