Nöje

De 15 bästa feel good-filmerna som du måste se

Lata kvällar och regniga dagar tillbringar vi allra helst i soffan i sällskap av en bra film. Vi har samlat våra 15 bästa feel good-filmer!

Foto: Any Questions for Ben?

Finns det någonting bättre än att krypa upp i soffan med en mysig och bra film? När du känner dig ungefär lika deprimerad som det grå regnvädret utanför, när du är lite extra skör efter partyt igår, vid kärlekstrubbel eller bara när hjärnan går på högvarv slår vi allra helst på en lättsam, underhållande film som lämnar oss på bättre humör.

Här nedan har vi samlat våra 15 bästa feel good-filmer att välja och vraka mellan!

 

Läs även:

De 15 bästa feel good-filmerna som du måste se.

Förbered dig på myshelg – här är de 31 bästa romantiska komedierna genom tiderna.

17 kärleksfilmer som garanterat får dig att gråta.

8 skräckfilmer att beta av – för tidernas läskigaste filmkväll!

6 filmer som utmanar den klassiska kvinnorollen.

1. Nyckeln till frihet

Banktjänstemannen Andy Dufresne blir oskyldigt dömd och träffar i fängelset den outbildade fången Red. En osannolik vänskap uppstår och vi får följa dem genom åren i denna klassiska måste se-film.

Nästa bild

2. I Hate Valentine's Day

En florist på Manhattan har som regel att dumpa killen efter max fem dejter. Men när krögaren Greg flyttar in i hennes grannskap blir hon tvungen att tänka om.

Nästa bild

3. P.S I Love You

Holly är ensam kvar efter att hennes man sedan nio år dör av en sjukdom. Plötsligt börjar brev dyka upp som Gerry skrev innan han dog som ska hjälpa Holly att börja leva igen. En sorglig, men samtidigt fin film som ändå kvalar in på listan.

Nästa bild

4. Dare to Be Wild

Baserad på den sanna historien om den irländska landskapsdesignern Mary Reynolds, som är den yngsta personen som vunnit Chelsea Flower show.

https://www.youtube.com/watch?v=oOwKMF9D-4w

Nästa bild

5. Already Tomorrow in Hong Kong

Ruby, en kinesisk-amerikansk leksaksdesigner från Los Angeles, reser till Hong Kong för första gången där hon möter Josh, en amerikan i exil. Han visar henne runt i staden mitt i natten och medan de utforskar gatorna växer attraktionen mellan dem.

Nästa bild

6. Elsa & Fred

En fin film om 80-åriga Fred och 74-åriga Elsa som upptäcker att det aldrig är för sent att älska och leva ut sina drömmar.

Nästa bild

7. Studentfesten

Ett gäng som missat studenten bjuder in sig själva till årets studentfest. En galen natt med en röd folkabuss, mängder av alkohol, ilskna militärer, sinnesslöa poliser – och en påtänd häst. Välkommen till studenten 1994!

Nästa bild

8. After Sex

Tjejer tänker på sex 34 gånger om dagen, och killar ännu mer. I denna närgångna och frispråkiga film får vi följa åtta olika par i vart och ett av deras förhållanden, där sexet inte bara är en njutning utan också innebär problem, besvikelser och rädsla.

Nästa bild

9. Feast of Love

Bland stadens invånare utspelar sig olika kärlekshistorier som här studeras utifrån den lokale läraren Harrys synvinkel.

Nästa bild

10. Fame

Eleverna vid New York School of Performing Arts är tillbaka i en ny filmatisering där vi får följa deras drömmar, ambitioner och kamp för berömmelse och för att finna sig själva.

Nästa bild

11. Night train to Lisbon

Ett möte och en bok får den reserverade universitetsprofessorn Raimund Gregorius att lämna sitt inrutade liv för att ge sig iväg på sitt livs största äventyr som ska komma att förändra Raimund för alltid.

https://www.youtube.com/watch?v=9Ds5L7qS85s

Nästa bild

12. Don Jon

Kvinnokarlen Don Jon har aldrig haft problem att ragga upp snygga tjejer tills han träffar idealisten Barbara. Passionen blir så stor att de tvingas blunda för hur olika de är – tills Don Jon möter Esther som verkar förstå Don Jon bättre än han förstår sig själv.

Nästa bild

13. Bröllopsfotografen

Robin från en håla i Värmland får uppdraget att fotografera ett överklassbröllop i Djursholm. Han förälskar sig i brudens syster och försöker göra allt för att passa in i hennes annorlunda värld.

Nästa bild

14. 50/50

Adam är 27 år när han får en cancerdiagnos. Tillsammans med sin bästa och inte helt smidiga polare Kyle, sin chockade mamma, flickvännen Rachael och den nyutexaminerade terapeuten Katie får Adam hjälp att hantera sin nya situation i denna roliga feel good-film om när livet inte är på topp.

Nästa bild

15. Any Questions for Ben?

Ben har en framgångsrik karriär, många vänner och går ofta på roliga fester. När han besöker sin gamla skola träffar han dock en gammal klasskompis som får Ben att ifrågasätta sitt liv – han har allt, förutom den där tjejen han en gång kände.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!