Du har antagligen fel grepp om kniven när du hackar och skär. För att hålla en kniv rätt så ska du ha ett fast grepp precis ovanför handtaget mot bladet. Detta kommer att ge dig bättre kontroll och är faktiskt bättre rent ergonomiskt för handen.
Foto: REX
Du har antagligen fel grepp om kniven när du hackar och skär. För att hålla en kniv rätt så ska du ha ett fast grepp precis ovanför handtaget mot bladet. Detta kommer att ge dig bättre kontroll och är faktiskt bättre rent ergonomiskt för handen.
Foto: REX
Ha tålamod! Det enda som ska beröras och röras under tillagning är pasta och såser. Om du hela tiden pillar och vänder det du har i pannan så resulterar det enbart i en ojämn stekyta eller att panering faller av. Så lägg ifrån dig stekspaden och håll ugnen stängd medan maten tillagas.
Foto: Rex
Ha tålamod! Det enda som ska beröras och röras under tillagning är pasta och såser. Om du hela tiden pillar och vänder det du har i pannan så resulterar det enbart i en ojämn stekyta eller att panering faller av. Så lägg ifrån dig stekspaden och håll ugnen stängd medan maten tillagas.
Foto: Rex
Städa medan du lagar för att slippa ett fullständigt kaos i köket när det är dag att få middagsfrid – men också för att hålla matlagningen organiserad och strukturerad.
Foto: REX
Städa medan du lagar för att slippa ett fullständigt kaos i köket när det är dag att få middagsfrid – men också för att hålla matlagningen organiserad och strukturerad.
Foto: REX
Vassa knivar är A och O. Slipa dina knivar ofta. Det är roligare att laga, enklare att finhacka och är faktiskt säkrare än trubbiga trista knivar som lätt får dig att slinta.
Foto: Rex
Vassa knivar är A och O. Slipa dina knivar ofta. Det är roligare att laga, enklare att finhacka och är faktiskt säkrare än trubbiga trista knivar som lätt får dig att slinta.
Foto: Rex
Vatten kommer inte att släcka en oljebrand. När du friterar, eller glömt vanlig matolja i stekpannan på spisen ska du absolut inte skölja och kyla med vatten. Det får lågorna att slå upp högre. Lägg ett lock på och flytta pannan från spisen.
Foto: Rex
Vatten kommer inte att släcka en oljebrand. När du friterar, eller glömt vanlig matolja i stekpannan på spisen ska du absolut inte skölja och kyla med vatten. Det får lågorna att slå upp högre. Lägg ett lock på och flytta pannan från spisen.
Foto: Rex
Om maten blivit alltför kryddig eller salt: tillsätt en nypa socker och/eller smör för att balansera upp smaken. Om något blir för sött: addera citronsaft.
Foto: Rex
Om maten blivit alltför kryddig eller salt: tillsätt en nypa socker och/eller smör för att balansera upp smaken. Om något blir för sött: addera citronsaft.
Foto: Rex