Det finns ett underbart vackert – och enkelt – sätt att förgylla i stort sett allt du ställer på matbordet. Blommor bidrar med både färg och liv, men det är viktigt att du väljer rätt sorter. Vi hjälper dig!
Har du suttit och scrollat avundsjukt på olika bloggar, där dekorativa tårtor avlöser varandra? Frostingen är sådär slarvigt vacker och kanterna pryds av pressade blommor som påminner om konstverk. Sluta sura och börja samla! Vi guidar dig till de bästa ätbara och vackraste blommorna. Ska du bjuda en vän på frukost eller drinkar? Passa på att pynta med härliga blommor!
Här bjuder vi på ett enkelt recept på kryddsmör som du kan göra hemma!
Lavendelsmör
Du behöver:
100 g rumsvarmt smör
Rivet skal av en citron
1 msk lavendelblommor
2 msk färsk persilja
Gör så här:
Lägg smöret i en skål. Skölj citronen och riv skalet. Hacka persiljan fint och blanda ned i smöret tillsammans med citronskal och lavendelblommor. Lägg smörklumpen i en bit plastfolie och rulla den till en fin rulle. Lägg rullen i kylen innan servering.
Var noga med att aldrig chansa på en blomma, är du inte säker på att det är blomman du söker, stå hellre över. De blommorna du odlar hemma är bäst lämpliga att använda i matlagning, då många av de man köper i butik kan vara besprutade.
Läs även: Bjud på sommarens vackraste tårta!