Drömmig rabarberkompott för somriga dagar
Vi kan inte få nog av rabarber, den syrliga och sträva rabarbern är en riktig smaksensation som hör sommaren till. Kompotten passar perfekt till en somrig efterrätt eller som ett tillbehör till frukosten.
Perfekt kompott med smak av sött och surt! Se de lättlagade receptet nedan!
Läs även:
Sommartårtan – godaste bakverket för varma dagar
Rabarber Margarita – så gör du sommarens godaste drink
Härlig smoothie med jordgubb och rabarber
Rabarberkompott
Du behöver:
350 g rabarber
3 msk rörsocker
0,5 vaniljstång
2 msk vatten
Gör så här:
Rengör rabarberna, ansa och skär stjälkarna i små skivor. Lägg dem i en kastrull.
Separera vaniljbönorna från stången och mosa dem tillsammans med lite rörsocker på en skärbräda så att kornen separeras.
Lägg vaniljsocker, resterande mängden rörsocker och vatten i kastrullen.
Koka upp och låt sjuda i cirka 5 minuter tills den har rätt konsistens. Smaka av och tillsätt lite extra socker om du vill ha kompotten lite sötare.
Låt kompoten svalna och häll sedan ner den i en syltburk. Den håller sig i kylen i ca 2 veckor.
Recept & foto: Emma Martiny