Restaurang Minibar ligger i Washington DC och har två Michelinstjärnor. Maten är avant-garde, där forskning och konst hör till matlagningen.
På restaurangen finns möjlighet att reservera José’s Table, en privat matsal för två till sex gäster. Där får man njuta av över 20 rätter samt världsklassigt vin. Priset? Strax över 5000 kronor per person.
Foto: Minibar by José Andrés
Restaurang Minibar ligger i Washington DC och har två Michelinstjärnor. Maten är avant-garde, där forskning och konst hör till matlagningen.
På restaurangen finns möjlighet att reservera José’s Table, en privat matsal för två till sex gäster. Där får man njuta av över 20 rätter samt världsklassigt vin. Priset? Strax över 5000 kronor per person.
Foto: Minibar by José Andrés
På dagen är Talula’s Table en matmarknad, med gourmetvaror och lagad mat. På kvällen förvandlas lokalen till en restaurang med ett bord för ett sällskap på mellan åtta till tolv gäster.
Den årstidsvarierande menyn innehåller åtta rätter och priset ligger på runt 1200 kronor per person. Bordet bokas exakt ett år i förväg. För att få en plats vid det än mer exklusiva bordet “Chef’s Table” krävs en inbjudan av restaurangen. Talula’s Table ligger vid Kennett Square i Pennsylvania.
Foto: Instagram/@talulastable
På dagen är Talula’s Table en matmarknad, med gourmetvaror och lagad mat. På kvällen förvandlas lokalen till en restaurang med ett bord för ett sällskap på mellan åtta till tolv gäster.
Den årstidsvarierande menyn innehåller åtta rätter och priset ligger på runt 1200 kronor per person. Bordet bokas exakt ett år i förväg. För att få en plats vid det än mer exklusiva bordet “Chef’s Table” krävs en inbjudan av restaurangen. Talula’s Table ligger vid Kennett Square i Pennsylvania.
Foto: Instagram/@talulastable
På den tvåstjärniga restaurangen Ultraviolet är mat mer än bara smak. Restaurangen arbetar med att locka fram människors känslor. För att göra det används ljus, ljud, musik, dofter, luft, filmer, bilder, fantasi och givetvis mat. Totalt består menyn av 2o avant-gardeinspirerade rätter, där varje rätt har en egen scen med teknologi.
Restaurangen har plats för tio gäster, där alla sitter vid samma bord. Restaurangen ligger på en hemlig plats någonstans i Shanghai.
Priset för matexperimentet börjar på ungefär 6500 kronor.
Foto: Instagram/@uvbypp
På den tvåstjärniga restaurangen Ultraviolet är mat mer än bara smak. Restaurangen arbetar med att locka fram människors känslor. För att göra det används ljus, ljud, musik, dofter, luft, filmer, bilder, fantasi och givetvis mat. Totalt består menyn av 2o avant-gardeinspirerade rätter, där varje rätt har en egen scen med teknologi.
Restaurangen har plats för tio gäster, där alla sitter vid samma bord. Restaurangen ligger på en hemlig plats någonstans i Shanghai.
Priset för matexperimentet börjar på ungefär 6500 kronor.
Foto: Instagram/@uvbypp
Una är ett kulinariskt projekt där man skapar gastronomiska upplevelser runt ett bord. Det första projektet är uppe i St. Pancras klocktorn i London där det gömmer sig en restaurang med ett bord för tolv gäster.
Menyn innehåller en välkomstcocktail, vin och sex rätter som är inspirerade av latinamerikanska smaker. Priset ligger på runt 1000 kronor per person.
Foto: Una London
Una är ett kulinariskt projekt där man skapar gastronomiska upplevelser runt ett bord. Det första projektet är uppe i St. Pancras klocktorn i London där det gömmer sig en restaurang med ett bord för tolv gäster.
Menyn innehåller en välkomstcocktail, vin och sex rätter som är inspirerade av latinamerikanska smaker. Priset ligger på runt 1000 kronor per person.
Foto: Una London
I Oslo i grannlandet Norge finns en restaurang med endast ett bord, som rymmer 24 stolar. Och restaurangen heter just Ett bord.
Här ligger fokus på att samla människor för smakfulla måltider och trevliga samtal. Restaurangen skiljer sig från de övriga restaurangerna. Här är miljön avslappnad och hinner man inte sätta sig ned vid bordet kan man ta med sig maten hem.
Restaurangen har även ett miljötänk kring ekologiska råvaror som gärna är närproducerade. På helgen serveras en trerättersmeny för 495 kronor.
Foto: Ett Bord
I Oslo i grannlandet Norge finns en restaurang med endast ett bord, som rymmer 24 stolar. Och restaurangen heter just Ett bord.
Här ligger fokus på att samla människor för smakfulla måltider och trevliga samtal. Restaurangen skiljer sig från de övriga restaurangerna. Här är miljön avslappnad och hinner man inte sätta sig ned vid bordet kan man ta med sig maten hem.
Restaurangen har även ett miljötänk kring ekologiska råvaror som gärna är närproducerade. På helgen serveras en trerättersmeny för 495 kronor.
Foto: Ett Bord