Pizza på 15 minuter
Pizzabotten:
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
½ dl rapsolja
2 ½ dl mjölk
Topping:
150 g riven mozzarellaost
1-2 klyftor vitlök
½ rödlök
Torkad oregano (efter smak)
Ett gäng färska cocktailtomater
Rucola
Serranoskinka
Gör så här:
1. Värm ugnen till 250 grader.
2. Blanda samman alla torra ingredienserna i en bunke och häll sedan ner olja och mjölk och rör om till smet.
3. Kavla ut pizzadegen med lite extra mjöl på en plåt med bakplåtspapper.
4. Toppa pizzan med riven mozzarella, rödlök och finhacka vitlök som du strör över pizzan. Krydda även med lite torkad oregano och skivade tomater.
5. Grädda pizzan mitt i ugnen i ca 12 – 15 minuter. Tills den fått fin färg och spröda kanter.
6. När pizzan är färdiggräddad toppar du den med färsk rucola och serranoskinka.
TIPS: Extra gott att strö över lite extra riven parmesan på pizzan när den är helt klar.
Foto: Passion Spoon