Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Fixa helgmyset med en nybakad italiensk pizza – klar på en kvart

En enkel, snabb och barnsligt god pizza som du enkelt slänger ihop med hjälp av bakpulver vilket innebär att den inte behöver någon tid för att jäsa. Perfekt när helgens middag ska gå undan – men samtidigt smaka riktigt, riktigt gott!

Ja, det blir inte godare (eller enklare) än så här inför helgmyset. Så vad väntar du på? Spara receptet och ladda upp för pizzabonanza!

Pizzabotten: 

5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

½ dl rapsolja

2 ½ dl mjölk

 

Topping:

150 g riven mozzarellaost
1-2 klyftor vitlök
½ rödlök
Torkad oregano (efter smak)
Ett gäng färska cocktailtomater
Rucola
Serranoskinka

 

Gör så här:

1. Värm ugnen till 250 grader.

2. Blanda samman alla torra ingredienserna i en bunke och häll sedan ner olja och mjölk och rör om till smet.

3. Kavla ut pizzadegen med lite extra mjöl på en plåt med bakplåtspapper.

4. Toppa pizzan med riven mozarella, rödlök och finhacka vitlök som du strör över pizzan.  Krydda även med lite torkad oregano och skivade tomater.

5. Grädda pizzan mitt i ugnen i ca 12 – 15 minuter. Tills den fått fin färg och spröda kanter.

6. När pizzan är färdiggräddad toppar du den med färsk rucola och serranoskinka.

 

TIPS: Extra gott att strö över lite extra riven parmesan på pizzan när den är helt klar.

 

Tid: 15 %
Svårighet: 10 %
Pris: 25 %

Foto: Unsplash 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!