instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
noje

Fixa helgmyset på ett kick med klassiska (och galet goda) hallonsnittar

Av: Metro Mode

Hallonsnittar är galet gott och förgyller helgens fikastunder på ett kick. Extra goda blir de när du toppar dem med färska hallon uppkokade med lite socker – men det går minst lika bra med färdigköpt sylt. Toppen över i:et får du genom att toppa hallonsylten med söt glasyr.

Annons

Du behöver (ca 40 kakor):

7 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

250 g smör

2 ägg

2 dl socker

 

Fyllning (köpt sylt fungerar även):

300 g hallon – frysta eller färska

1 dl socker

 

Glasyr:

2 dl florsocker

1-2 msk vatten

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 220 grader.

2. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.

3. Smält smör och låt svalna helt. Blanda sedan ner det plus ägg i bunken och rör samman till smidig deg.

4. Ställ in degen i kylskåpet och låt stå 20 minuter.

5. Dela degen i fyra lika stora delar och rulla sedan till längder som du lägger på plåt med bakplåtspapper. Tryck ner varje längd i mitten med fingret och platta till längderna något.

6. Koka upp hallon med socker och låt svalna (eller ta köpt sylt) och placera i fördjupningen du nyss gjorde.

7. Grädda kakorna i ca 12 minuter. Tills de fått fin färg.

8. Låt kakorna svalna innan du skär dem i bitar.

9. Rör samman florsocker och vatten och bred ut över hallonsylten (eller spritsa ut mönster som på bilden).

 

Ät och njut!

Tid: 30 %

Svårighet: 15 %

Pris: 15 %

 

Recept & foto: Cassandra Brunstedt 

Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår