Fluffiga amerikanska plättar till brunchen – här är vårt bästa recept
Amerikanska plättar passar lika bra till frukost, lunch och dessert beroende på vad du toppar dina nygräddade pannkakor med – och är försvinnande gott! Och du, satsen räcker till en hel pannkaksbrunch i helgen (men det går också fint att halvera om du bara vill ha plättar för två).
Finns det något bättre än nygräddade pannkakor? Det tror inte vi på Metro Mode. I alla fall inte när det vankas helgfrukost inom ett par dagar.
Amerikanska pannkakor
Du behöver:
2 ägg
5 dl vetemjöl
5 dl mjölk
4 tsk bakpulver
4 msk strösocker
4 msk brynt smör
1 nypa salt
Gör så här:
1. Ta fram en torr bunke och blanda samman alla torra ingredienser.
2. Bryn smöret och blanda med mjölken.
3. Kläck ner äggen och vispa ner mjölkblandningen.
4. Grädda plättarna i en stekpanna med en klick smör. Någon minut per sida tills de fått fin färg.
5. Servera direkt.
TIPS! Supergott att servera med färska bär, sirap, flytande honung, jordnötssmör eller hasselnötskräm. Mums!