Nöje

Forskare: Det här säger din sovställning om din personlighet

Brukar du alltid sova i olika ställningar eller har du en riktig favoritsovställning? Då avslöjar det mer om din personlighet än vad du kanske tror. Forskare har kommit fram till att personer som gillar en viss sovställning delar några personlighetsdrag.

Foto: Pexels

Det är sömnspecialisten och forskaren Chris Idzikowski som har undersökt om våra sovpositioner har ett samband med vår personlighet. Han delade ut en enkät till 1000 britter och varje deltagare fick svara hur de helst sover och sedan beskriva deras personlighet. Till enkäten fanns lista över adjektiv, deltagarna fick fylla i vilka som stämde överens med deras personlighet. Han kom fram till att de som gillade samma position och hade matchande personlighetsdrag. Här nedan kan du se vad han kom fram till, men vi får ta hans forskning med en nypa salt då Idzikowski själv har sagt att den endast är till för underhållning och att han gjorde den för skojs skull. Vi gillar underhållning och få reda på mer eller mindre sanna saker om oss själva!

Fosterställning

Detta var den vanligaste positionen, det var 41 procent som sov på det här viset. Enligt forskningen så var dessa personer hårda på ytan men att de var mjuka på insidan. De beskrev sig också som blyga och krävde tid innan de blev bekväma med nya personer.

Stocken

15 procent berättade att de sov på sidan med raka armar längssidorna. Personerna som sov på det här viset beskrev sig själva som vänliga, obekymrade och sociala.

Sidoläge

De sover på sidan med utsträckta armar och var en av de vanligaste positionerna (13 procent). Idzikowski beskrev dem som både öppna och cyniska, obeslutsamma och envisa.

Ryggläge

8 procent valde att sova på rygg och beskrevs som tysta och reserverade. De satte ofta höga krav på sig själva och dess omgivning.

Fritt fall

Gillar du att sova på mage? Då tillhör du denna grupp. Det var 7 procent som gillade att sova på mage med armarna runt kudden och huvudet åt sidan. Dessa beskrevs i rapporten som sällskapliga och fräcka. De var också känsliga för kritik och var sårbara.

Sjöstjärnan

Den här positionen var det 5 procent som identifierade sig med. Den går ut på att du ligger på rygg och spretar med armar och ben åt alla håll. De personer som sov så här var bra lyssnare och hjälpsamma vänner.

Källa: Well and good

Foto: Pexels

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!