instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
noje

Glutenfria tunnpannkakor med blåbär, honung, pumpakärnor och sojakvarg

Av: Metro Mode

Här kommer ett jättesmarrigt recept på glutenfria tunnpannkakor med blåbär, honung, pumpakärnor och sojakvarg! Så gott!

Foto: Hanna Göransson/Metro Mode

Pannkakor

Ingredienser, 4-6 pannkakor

1 dl bovetemjöl

1/2 msk fiberhusk

3/4 krm örtsalt

1/2 krm äkta vaniljpulver

2 ägg, gärna rumstempererade (de binder bättre då)

2 1/2 dl valfri mjölk, ex havremjölk

Kokosolja till stekning

Topping:

Blåbär

Sojakvarg alt. kokosgrädde, valfri yoghurt eller liknande

Honung

Pumpakärnor

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser i en skål.

Vispa därefter ner äggen och mjölken till en jämn smet. Låt stå och dra i cirka 15 minuter.

Hetta upp en stekpanna till max och lägg i en klick kokosolja. Sänk sedan till medelvärme. Häll i smet i pannan och stek pannkakorna gyllenbruna på vardera sida.

Servera med valfri topping! Smaklig måltid!

Fri från:

Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan nötter.

Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår