Glutenfria tunnpannkakor med blåbär, honung, pumpakärnor och sojakvarg
Här kommer ett jättesmarrigt recept på glutenfria tunnpannkakor med blåbär, honung, pumpakärnor och sojakvarg! Så gott!
Foto: Hanna Göransson/Metro Mode
Pannkakor
Ingredienser, 4-6 pannkakor
1 dl bovetemjöl
1/2 msk fiberhusk
3/4 krm örtsalt
1/2 krm äkta vaniljpulver
2 ägg, gärna rumstempererade (de binder bättre då)
2 1/2 dl valfri mjölk, ex havremjölk
Kokosolja till stekning
Topping:
Blåbär
Sojakvarg alt. kokosgrädde, valfri yoghurt eller liknande
Honung
Pumpakärnor
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Vispa därefter ner äggen och mjölken till en jämn smet. Låt stå och dra i cirka 15 minuter.
Hetta upp en stekpanna till max och lägg i en klick kokosolja. Sänk sedan till medelvärme. Häll i smet i pannan och stek pannkakorna gyllenbruna på vardera sida.
Servera med valfri topping! Smaklig måltid!
Fri från:
Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan nötter.