instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
noje

Glutenfritt bröd med mullbär och hampafrön

Av: endri

Här kommer ett underbart gott recept på ett otroligt luftigt, saftigt, smakrikt bröd. Toppingen kan man variera som man vill, men mullbär och aprikoskärnor är verkligen ett hett tips!

Foto: Hanna Göransson/Metro Mode

Ingredienser:

1/2 dl mullbär

1/2 dl russin

1 dl quinoamjöl

2 dl mandelmjöl

1 msk fiberhusk

1 msk risprotienpulver, kan uteslutas

1 krm kanel

1 krm örtsalt

2 ägg

2 tsk bakpulver

1 1/2 dl valfri mjölk

 

Topping:

Hampafrön

Mullbär

Aprikoskärnor alt. hackade sötmandlar

Bitar av nyponskal

Chiafrön

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 C.

2. Blanda alla torra ingredienser i en skål, ha därefter i mjölken och äggen. Blanda väl. Låt stå i 5-10 minuter.

3. Häll smeten i en sockerkaksform smord med kokosolja. Alternativt i en brödform klädd med bakplåtspapper. Toppa med valfri topping.

4. Grädda i mitten av ugnen i 40-50 min. Brödet ska ha en krispig yta och känns stumt när du knackar på det när det är klart.

TIPS! Passar även som en söt kaka om du heller vill servera den som fikabröd. Ha då i t.ex kokossocker för att söta.

Fri från:

Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri.

Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår