Glutenfritt bröd med mullbär och hampafrön
Här kommer ett underbart gott recept på ett otroligt luftigt, saftigt, smakrikt bröd. Toppingen kan man variera som man vill, men mullbär och aprikoskärnor är verkligen ett hett tips!
Foto: Hanna Göransson/Metro Mode
Ingredienser:
1/2 dl mullbär
1/2 dl russin
1 dl quinoamjöl
2 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 msk risprotienpulver, kan uteslutas
1 krm kanel
1 krm örtsalt
2 ägg
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl valfri mjölk
Topping:
Hampafrön
Mullbär
Aprikoskärnor alt. hackade sötmandlar
Bitar av nyponskal
Chiafrön
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 C.
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål, ha därefter i mjölken och äggen. Blanda väl. Låt stå i 5-10 minuter.
3. Häll smeten i en sockerkaksform smord med kokosolja. Alternativt i en brödform klädd med bakplåtspapper. Toppa med valfri topping.
4. Grädda i mitten av ugnen i 40-50 min. Brödet ska ha en krispig yta och känns stumt när du knackar på det när det är klart.
TIPS! Passar även som en söt kaka om du heller vill servera den som fikabröd. Ha då i t.ex kokossocker för att söta.
Fri från:
Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri.