Guide: Plaggen, lekarna, maten och drycken som fixar midsommarfirandet
Ska du stå för midsommarfirandet i år utan att ha en aning om hur du ska hinna med alla förberedelserna som krävs för att den ska bli lyckad? Lugn – vi har gjort jobbet åt dig!
Här listar vi allt i från de snyggaste outfitsen till de roligaste lekarna, bästa snapsvisorna, somrigaste drinkarna och godaste tårtorna. Vi hjälper dig även att duka bordet samt pimpa festen.
Här hittar du skorna till midsommarfesten >>
Här hittar du på förslag på lekar och femkamp till midsommar >>
Här hittar du de bästa snapsvisorna till midsommarfirandet >>
Här hittar du 6 enkla recept på hur du gör din egen snaps >>
Här hittar du receptet på en supergod, nyttig och raw midsommartårta >>
Cassandras smaskiga violtårta:
10-12 bitar
2 timmar
Ingredienser:
Tårtbotten:
6 ägg,
6 dl socker
6 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
150 g smör
2 dl mjölk
Lila colorpaste till ombre-effekten i tårtbottnarna
Tårtfyllningar:
Rårörda hallon:
200 g hallon
2 tsk florsocker
Violgrädde:
3 dl grädde
1 dl kanderade violer
2 dl hackad vit choklad
Mascarponekräm:
500 g mascarpone
4 dl kesella
4 msk färskpressad citronjuice
2 msk rivet citronskal
3 dl florsocker
Lila colorpaste
Dekor:
Vit choklad hyvlad i stora flarn
Färska violer
kanderade violer
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
3. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och mjöl försiktigt i smeten.
4. Smält smöret och häll i mjölken.
6. Häll i smörblandningen i smeten och blanda allt.
7. Häll upp samma mängd smet i sex olika skålar och tillsätt lila färg i färgskala mörk till ljus.
8. Smöra och bröa 6 st formar i storleken 15 cm I diameter och häll över en smet I varje.
9. Gräddas i ca 15-20 min.
Fyllningar:
Rårörda hallon:
1. Stampa hallonen och låt rinna av.
2. Blanda sedan med florsockret.
Violgrädde:
1. Vispa grädde och rör ner violessence, kanderade violer och vit hackad choklad.
2. Bred ut ett lager över de rårörda hallonen.
Mascarponefrosting:
1. Blanda alla ingredienser och bred ett tunnt lager over hela tårtan. Låt sedan stå och vila I kylen minst 15 minuter.
2. Bred sedan over ett till lager på tårtan.
Montering:
1.Bred på ett tunt lager rårörda hallon på varje tårtbotten.
2. Bred ett lager av violgrädde ovanpå de rårörda hallonen.
3. Lägg ihop bottnarna.
Topping:
1.Värm 100 g vit choklad I micron någon sekunder för att sedan hyvla chokladflarn med hjälp av en osthyvel.
2. Toppa tårtan med de hyvlade vita chokladflarnen tillsammans med färska och kanderade violer och några färska hallon.
Här hittar du 7 recept på olika sorters sill som fixar sommarbuffén >>
Här hittar du recept på vegetarisk sill (ja, du läste rätt) till midsommar >>
Här bjuder vi på de somrigaste (och färggladaste) drinkarna >>
DIY: Så binder du enkelt en vacker blomsterkrans till midsommar >>
När det kommer till bordsdukning och dekorationer är det ett hett tips att leka dig fram med blommor, torkade eller färska. Fäst i glas, i besticken eller häng upp ovanför bordet. Varför inte testa att skapa ett vackert blomstermoln att hänga upp över bordet? >>
Har du (trots att du läst hela artikeln …) ännu inte förstått storheten i midsommar? Här listar vi 10 orsaker till varför vi ÄLSKAR högtiden!