Nöje

Här är den mest attraktiva egenskapen hos en partner

När det kommer till dejting och relationer så finns det en egenskap som enligt studier är den mest attraktiva av alla – och det är förmodligen inte den du tror.

Foto: Unsplash/Pexels

Forskning som har gjorts i samband med speed-dating har gett oss en oväntad ledtråd om vad som gör vissa mer attraktiva än andra. En studie visar att det finns en egenskap som är särskilt attraktiv hos en potentiell partner: uppmärksamhet.

En unik form av uppmärksamhet

Så, innebär detta att om vi uppmärksammar alla omkring oss så blir vi den mest attraktiva personen i rummet? Inte riktigt. För att uppmärksamhet ska fungera som det afrodisiakum som det har potential att vara så måste föremålet för vårt intresse nämligen uppleva att de är mottagare för en unik form av uppmärksamhet.

Faktum är att vi attraheras mer av personer som visar oss särskild uppmärksamhet än personer som är lika uppmärksamma mot alla. Anledningen till detta är att vi är mer misstänksamma mot folk som ägnar alla lika mycket uppmärksamhet. Vi blir mer attraherade av de som får oss att känna oss utvalda.

Olika för män och kvinnor

Vilken typ av uppmärksamhet är det då som gör oss som mest attraktiva? Deltagarna i en undersökning ombads att ägna den andra personen särskild, medveten uppmärksamhet på ett icke-dömande sätt och vara närvarande. Detta gav positiva resultat som märktes på bland annat kommunikationen mellan paren.

Värt att notera är dock att man inte såg samma resultat hos män respektive kvinnor. Män visade sig prioritera fysiskt attraktiva kvinnor oavsett hur mycket uppmärksamhet de fick. Kvinnorna i studien visade sig dock prioritera uppmärksamhet högre än fysisk attraktion.

Läs även:

Fem saker som gör dig oattraktiv

Inte kär i din partner längre? Vi listar 7 fysiska tecken

Så vet du om du är extra sårbar för narcissister

Källa: Psychology Today

Foto: Unsplash/Pexels

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!