Dalgona Coffee – så gör du det trendiga kaffet alla pratar om!
Vi har tidigare skrivit om stora kaffetrender, och just nu är det en sydkoreansk variant som är allra hetast. Den krämiga Dalgona Coffee gjorde stor succé på TikTok och Instagram förra året, och är ett måste nu när värmen kommer!
Även i mat- och dryckesvärlden går det trender, och just nu är Dalgona Coffee det absolut trendigaste du kan ha på fikabordet. En svalkande kaffedryck med en härlig, krämig konsistens – vi förstår hajpen!
Med snabbkaffe, socker och hett vatten skapar du enkelt kaffefluffet som toppas på is och kall mjölk. Vill du göra succé bland dina vänner i sommar och svalka dig med ett alternativ till vanligt kaffe måste du testa det här!
För en Dalgona Coffee (1 glas) behöver du:
- 2 matskedar snabbkaffe
- 2 matskedar socker
- 2 matskedar kokhett vatten
- 1-2 dl mjölk (eller den veganska variant du föredrar)
- Is
Steg 1:
Börja med att hälla snabbkaffet i ett annat glas än det du har tänkt servera i.
Steg 2:
Addera sockret.
Steg 3:
Häll i det varma vattnet (det behöver vara kokhett för att kaffet och sockret ska lösas upp).
Steg 4:
Vispa ihop blandningen (för hand eller med en liten elektrisk visp) tills det har blivit till ett tjockt skum.
Steg 5:
Fyll ett glas eller kopp med is.
Steg 6:
Häll på mjölken över isen.
Steg 7:
Lägg försiktigt på kaffeskummet på toppen av glaset.
Klart!
Njut av din alldeles egen Dalgona Coffee!