Hemgjord granola med vanilj & kokos
Finns det något lyxigare än en god hemmagjord granola till frukosten hemma? Här kommer ett recept på granola med vanilj och kokos från Foodjunkie med inspiration från Marita Karlssons bok Hälsokick (adlink) som du enkelt slänger ihop hemma.
Den bästa starten på dagen!
Foto: Foodjunkie/Metro Mode
Ca 1/2 liter
Torra ingredienser:
3 dl havregryn
1 dl hackade, blötlagda mandlar
2 msk chiafrön
1/2 dl hampafrön
1/2 dl pumpafrön
1/2 dl kokosflingor
1 nypa Himalaya salt
Våta ingredienser:
4 msk kokosolja
1/2 dl flytande honung
1 tsk vanilj (eller mer efter smak)
Fotograf: Foodjunkie.metromode.se
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt de våta och fördela och massera smeten så att de torra täcks helt och hållet.
Fotograf: Foodjunkie.metromode.se
3. Stänk olivolja på ett bakplåtspapper och sprid ut smeten jämnt fördelad så den täcker hela plåten. Låt stå i ugnen tills granolan fått en gyllenbrun färg, för då och då och håll koll – den kan lätt brännas vid.
4. Låt svalna helt och hållet på plåten och häll över den nygjorda granolan i en glasburk med lock.
Fotograf: Foodjunkie.metromode.se
Perfekt att ha på smoothien, yoghurten, acai bollen eller kvargen!
Fotograf: Foodjunkie.metromode.se