Kryddig honung- och jalapenolax
Vissa dagar kan det vara svårt att komma på vad man är sugen på till middag… Men med denna lax med smak av honung och jalapeno har du ett säkert kort att ställa fram på matbordet och det funkar lika bra till vardags som till fest!
Är du på jakt efter ett smakrikt men säkert kort att ställa på middagsbordet? Laxen får en härligt kryddig smak av jalapenon och underbar sötma av honungen! Spana in receptet nedan!
Recept: Honung och jalapenokyckling
Du behöver:
3-4 laxfiléer,
1 msk olivolja
1 tsk vitlökspulver
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Honung och jalapenosås
2 msk smör
1 msk honung
2 msk citron eller limejuice
1 jalapenopeppar, hackad
Salt och peppar efter smak
1 -2 msk färsk hackad persilja
Gör så här:
Krydda laxfiléerna med paprika, vitlökspulver, salt och peppar.
Hetta upp en medelstor panna på medelvärme och tillsätt sedan olivolja. Lägg laxfiléerna i pannan och låt dem fräsa i ca 3-4 minuter innan de vänds. Om du äter skinnet och vill ha ett krispigt skinn, lägg först laxens skinnsida ner i pannan.
Efter cirka 4 minuter, vänd laxen och låt den andra sidan koka i ytterligare 3 minuter. Den fortsätter att koka i såsen i slutet, så den behöver inte vara helt genomstekt.
Ta ut laxen från pannan och ställ den åt sidan.
I samma panna som du tillagade laxen, lägg i jalapenon till den återstående oljan och koka på medelvärme i 1 minut.
Tillsätt sedan smör, honung och salt och peppar och koka i ytterligare 2 minuter tills smöret smält och såsen tjocknar.
Lägg tillbaka laxfiléerna i pannan och häll sedan citronsaften över fisken. Låt laxen koka i såsen i ca 2 minuter till, tills den är kokt efter din smak. Häll såsen över fisken medan den fortsätter att koka.
Garnera med färsk persilja och citronskivor, och njut!