Nöje

Johnny Depp stämmer Amber Heard – 5 chockerande fakta från rättegången

Två veckor in i rättegången mellan före detta makarna Johnny Depp och Amber Heard har flera chockerande detaljer om deras äktenskap framkommit.

Foto: Skärmdump

Johnny Depp och Amber Heard träffades under inspelningen av filmen “The Rum Diary” 2009, började dejta 2012 och gifte sig 2015. Efter det som vi nu vet var ett minst sagt turbulent äktenskap ansökte Heard om skilsmässa 2016.

I samband med skilsmässan vittnade Heard om att Depp hade misshandlat henne under deras relation och 2018 publicerade hon en krönika i The Washington Post om att ha överlevt våld i hemmet.

Depps mål med den nuvarande rättegången är att rentvå sitt namn – men rättegången har exponerat flera osmickrande, intima detaljer om både Depp och Heard. Här är några av de saker som framkommit så här långt.

1. Heard anklagar Depp för sexuellt övergrepp

Under rättegångens första dag, den tolfte april, påstod Amber Heards advokat Elaine Bredehoft att Depp vid ett tillfälle utsatte Heard för ett sexuellt övergrepp med en flaska.

Depp skakade på huvudet när anklagelsen togs upp i rätten och i ett uttalande till The Independent har en talesperson för Depp kallat påståendet för “fiktivt”.

2. Depp utvecklade drogberoende under tonåren

Under sitt förhör berättade Depp att hans mamma, Betty Sue Palmer, var våldsam mot honom under hans barndom. Han beskrev hur Palmer var våldsam på flera sätt, bland annat genom att kasta askfat på honom och slå honom med en högklackad sko.

Depps syster, som även hon har vittnat i rättegången, bekräftade detta:

“När vi blev äldre bestämde vi att när vi väl hade våra egna hem så skulle vi aldrig upprepa något som liknade vår barndom.”

Depp berättade att Palmer hade några “nervpiller” som han själv provade vid elva års ålder i ett försök att “lugna ner sig” eftersom han ville “slippa känna så mycket”:

“Det var så det började – när jag insåg att nervpiller lugnar ner nerverna”, sa Depp och tillade att han vid femton års ålder hade tagit alla droger som han “kände till”.

3. Heard medger att hon slog Depp i ljudklipp

Under rättegången har ett ljudklipp från ett samtal mellan Depp och Heard spelats upp, i vilket Heard säger att hon “slog” Depp men att hon inte “däckade” honom. I klippet säger Heard till Depp att “växa upp” och kallar honom för en “bebis”.

Under sitt förhör berättade Depp även att Heard vid ett tillfälle kastade en vodkaflaska på honom, vilket ledde till att en bit av hans finger skars av. Efter händelsen ljög Depp för läkare och sa att det var han själv som hade skurit sig.

“Jag ville inte att hon skulle hamna i trubbel”, sa Depp, som även menar att Heard “har ett behov av våld” och hävdar att deras bråk ofta slutade med att hon knuffade honom eller kastade vin i hans ansikte – och att han själv vid dessa tillfällen ofta låste in sig i badrum för att undkomma henne.

4. Depp skrev att han ville “bränna upp” och “dränka” Heard i sms

Under sitt förhör blev Depp utfrågad om en sms-konversation mellan honom själv och hans vän, den brittiske skådespelaren Paul Bettany. I ett meddelande skrev Depp bland annat att han ville “bränna upp” och dränka Heard.

“Vi bränner upp Amber!!!” skrev Depp i ett sms i juni 2013.

“Nu när jag har tänkt igenom det så tycker jag inte att vi ska bränna upp Amber – hon är ett underbart sällskap och ser bra ut, dessutom är jag inte säker på att hon är en häxa”, svarade Bettany. “Vi skulle såklart kunna prova den engelska metoden för den här typen av predikament – vi gör ett drunkningsprov. Tankar? Notera att jag har en pool.”

“Vi dränker henne innan vi bränner henne!!!” svarade Depp och fortsatte med att skriva att han skulle ha sex med det brända liket efteråt för att “försäkra sig om att hon var död”.

5. Terapeuten vittnar om ömsesidigt våld

Depp och Heard gick i parterapi under sin relation. I en video som spelades upp under rättegången den fjortonde april berättade deras terapeut, Dr Laurel Anderson, att Heard hade sagt att Depp hade varit våldsam mot henne.

När Dr Anderson fick frågan om “det hade förekommit våld från Depp riktat mot Amber” svarade hon: “Ja, du har rätt.”

Dr Anderson tillade att Depp “triggades” av Heard:

“Han hade kontrollerat sig själv i, jag vet inte – 20, 30 år, och båda var offer för misshandel i sina hem, men jag trodde att han hade kontrollerat sig själv väl i årtionden. Och när han sedan triggades av Heard ägnade de sig åt det som jag såg som ömsesidigt våld.”

Läs även:

Över 3 miljoner namnunderskrifter kräver att Amber Heard tas bort från Aquaman 2.

Amber Heard: Jag var inte kär i Elon Musk.

Elon Musk och James Franco kommer inte vittna i rättegången mellan Johnny Depp och Amber Heard.

Källor: Independent, Insider, Cinemablend

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!