instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
noje

Kändiskalendern Sagolika kvinnor 2023 – så har du inte sett dem innan

Av: Metro Mode

Fotografen Caroline Roosmark fortsätter med sitt kalenderprojekt “Sagolika kvinnor” som startade 2004. Flera kända profiler är med på bilderna i årets kalender. Spana in de sagolika bilderna nedan!

Foto: Caroline Roosmark

Sedan 2004 har fotokonstnären Caroline Roosmark porträtterat kända kvinnor fulla av styrka i sina kalendrar. Bland årets kända kvinnor ser vi bland annat Mia Skäringer, Christina Schollin, Cissi Wallin och Zeina Mourtada. Kalendern stödjer Fryshusets Barn till ensamma mammor som erbjuder aktiviteter och föräldrastöd för ensamstående mammor och deras barn.

På porträtten syns bland annat Mouna Esmaelizadeh som krigsgudinna, Marie Göranzon porträtteras som drottning på omslaget och Mia Skäringer syns intill en tiger som blir en spegling av den tigertatuering hon har på ryggen. Sångerskan Nina Persson syns i ett starkt porträtt som associeras till tidigt 1900-tal, då kvinnor fortfarande inte hade rösträtt. Nedan kan du spana in samtliga av de sagolika porträtten!

Kalendern Sagolika kvinnor 2023 finns att beställa här.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår