Kantarelltoast – Foodjunkies bästa höstrecept med otippad ingrediens
Kantareller är som godast när de serveras på en toast! Perfekt som lyxig förrätt, enklare lunch eller lätt middag. Här bjuder vi på ett riktigt drömrecept lagom till hösten och kantarellsäsongen – Foodjunkies goda kantarelltoast med en kanske ganska otippad ingrediens för många.
Du hittar receptet nedan:
Läs även:
Mästerkocken – så rensar du dina kantareller blixtsnabbt!
Kantarellpizza toppad med grönkål och Emmentalerost.
Ingredienser:
Surdegsbröd i skivor
Schalottenlök eller gul lök
Kantareller
Smör
Västerbottenost
Vispgrädde
Dijonsenap
salt och peppar
Garnering:
Färsk timjan
Gör så här:
Dela och rensa kantarellerna. Finhacka schalottenlöken.
Skiva surdegsbrödet och stek i smör. Lägg sedan åt sidan.
Stek en drös av kantareller i torr panna tills vattnet frästs bort. Tillsätt då en stor klick smör och hackad gul lök. Låt fräsa till allt fått lite färg och löken mjuknat.
Riv rikligt med västerbottenost och lägg åt sidan.
Tillsätt vispgrädde, salt, peppar och liten klick dijonsenap (!) till kantarellerna och låt koka ihop.
Lägg en riklig skopa kantarellstuvning på det smörstekta brödet, lägg på rikligt med västerbottenost och gratinera i ugnen några minuter på 125 grader. Garnera med lite timjan.
Smaklig måltid!
Fotograf: Foodjunkie/Metro Mode