Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Kappvändare? 4 bevis på att du söker ohälsosam bekräftelse på jobbet

Att ständigt försöka tillfredsställa alla på jobbet och i din närhet är inte bara orealistiskt, det är direkt ohälsosamt. Här är några skäl till varför du genast måste sluta att jaga bekräftelse och istället försöka hitta tillbaka till dig själv.

Här listar vi fyra saker som visar att du jagar ohälsosam bekräftelse!

1. Du tänker ständigt på vad andra tycker om dig

Du har ett stort behov att alltid tillfredsställa människor i din närhet eftersom du alltid undrar vad folk kommer att tycka och tänka om dig. Du gör allt i från att spela över vissa scener i huvudet som du tror ska hända, till att repetera vad du ska säga till människor om det uppstår en konflikt eller liknande. Att leva i rädsla för att bli hatad kan resultera i att du går miste om de positiva effekterna av att interagera med andra.

2. Du känner dig utarbetad

Att ständigt känna ett behov av att behaga andra är både mentalt och fysiskt påfrestande. Är du den som alltid säger ja fast du menar nej och ständigt tar på dig extra för att “ställa upp” för andra? Sluta med det! Snart kommer du inte bara att känna dig utarbetad – du kommer faktiskt bli det.

3. Du känner inte igen dina åsikter längre

Du försöker ständigt vara överens med människor i din närhet. Det leder i längden till att du förlorar dina egna självständiga tankar och istället förväxlar dem med andras. Träna på att uttrycka din åsikt och stå upp för det du tror på.

4. Du känner dig utnyttjad

Människor som alltid försöker att komma överens med andra ses ofta som människor som kan tas tillvara. På gott och ont. Känner du att dina medarbetare dumpar extra arbeta på dig som ingen annan vill ta på sig? Då kan det mycket väl bero på att de känner att de kan det. För att du aldrig säger nej… Lär dig att säga i från och stå upp för ditt beslut.

Läs också:

9 frågor du alltid ska förbereda dig på inför en jobbintervju.

Sugen på att byta karriär? Här är de 20 jobben med högst lön.

9 anledningar till varför de bästa medarbetarna säger upp sig.

8 sätt att få andra människor att gilla dig direkt!

14 outfit-misstag att undvika inför jobbintervjun!

Källa: Lifehack.org 

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!