Kavring – ladda upp inför adventsmys med detta enkla och galet goda bröd
Kavring är himmelsk god att bara njuta av som den är, nybakat med lite smör och salt eller med en skiva ost. Brödet passar även bra att använda som botten i en cheesecake med mer matig karaktär, t.ex. matjesilltårta – som i sin tur uppdaterar julbordet på ett kick.
Fem minuter är allt som krävs av dig. Sedan sköter sig kavringen själv i ugnen under ca 50 minuter.
Kavring
Du behöver:
2 dl vetemjöl
4 dl rågmjöl
1 msk bikarbonat
1 msk brödkryddor
1,5 dl gräddfil
1,5 dl mjölk
2 dl mörk sirap
Lite salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
3. Tillsätt sirap, gräddfil och mjölk och blanda till smet (den är rätt lös).
4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform (typ sockerkaksform) och häll över smeten.
4. Grädda i ca 50 minuter tills brödet fått fin färg. Testa med sticka så att det inte är kladdigt.
5. Låt svalna innan du skivar brödet.
Lycka till!