Nöje

Krämiga bärglassar på pinne att njuta av i värmen – på 5 minuter

Glass hör våren till! Redan nu kan vi njuta av vårvärme för fulla muggar i stora delar av Sverige, och därför är vi på jakt efter ett enkelt recept att sno ihop hemma – när suget slår till. Här bjuder Cassandra på ett enkelt glassrecept med bestående av fyra ingredienser som du enkelt snor ihop på fem minuter. Glassen sköter sedan sig själv i frysen tills de är redo att njutas av! 

Typ av bär i glassen är upp till dig. Gillar du blåbär, hallon eller föredrar du kanske en blandning av dem båda? Välj efter tycke och smak.

Du behöver:

5 dl vispad grädde

1 burk kondenserad mjölk

1 vaniljstång

3 dl valfria bär (färska eller frysta)

Andra smaksättningar om du inte gillar bärglass: Krossad choklad, nötter, nutella eller essence.

 

Gör så här:

1. Vispa grädde hårt med envisp.

2. Blanda samman vispad grädde med kondenserad mjölk i en bunke.

3. Skrapa ur kärnorna från vaniljstång och rör ner dem i smeten. Samma sak med bären/smaksättningen.

4. Häll över glassen i plastbytta eller glassform och frys i 3-4 timmar (tills den stelnat helt) innan du serverar.

 

Tips! Rör gärna om någon gång under frystiden för att glassen ska frysa jämt.

Lycka till!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!