Här bjuder vi på Hanna Göranssons smarriga recept på krispiga saladswraps med avokado- och passionsfruktssalsa! Precis lika gott som det låter.
Smakkombinationerna är Hannas favoriter; fräscht, syrligt, krispigt, hett och lite sött. Vill man inte lägga fisk i wrapsen, går det lika bra med vilket proteintillbehör man önskar, så som kikärtor eller sojabönor.
Avokado – & Passionsfruktssalsa
2 mogna avokados, hackade i kuber
ca 1 dl strimlad purjolök
innanmätet av 2 passionsfrukter
1/4-1/2 granatäppelkärnor
saften av 1/2 lime
1 tsk agave sirap, alt. annan valfri flytande sötning
2-5 cm finhackad chili, mängd beroende önskad styrka och på hur stark din chili är
ca 1 dl koriander, grovhackad
ca 1/2 dl mynta, grovhackad
Salt efter behag
Topping
Mynta
Koriander
Sesamfrön
Lime – & Ingefärsdressing
ca 1 dl krämig kokosmjölk
1 liten vitlöksklyfta, pressad
1 1/2-2 tsk färsk riven ingefära
1/2 tsk agave sirap
1 nypa örtsalt, efter behag
Skal av 1/2 lime
Saft av 1/2 lime
Fisk
500 g pangasiusfiskfilé, tinad och skuren i mindre bitar
1 tsk röd currypasta
1 msk kokosolja att steka i
Salt efter behag
Sesamfrön
Wraps
Krispiga salladsblad av valfritt slag, förslagsvis med ganska mycket stadga i så blir det lättare att äta.
Gör så här:
1. Blanda ihop alla ingredienser till såsen. Ställ in i kylskåpet medan du gör i ordning resten.
2. Blanda alla ingredienser till salsan. Ställ undan så att smakerna får gotta ihop sig.
3. Skär fisken i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna och ha i kokosolja och currypasta. Lägg i fisken och en sväng på vardera sida så att den precis blir färdig i mitten och håller sig saftig och fin. Salta och strössla lite sesamfrön ovanpå. Ställ undan stekpannan så att fisken får svalna något.
4. Lägg upp salladsblad som du fyller med salsan, den ljumma fisken och ringlar dressingen på.
5. Klart!
Fri från
Glutenfri, raffinerat sockerfri, utan ägg, utan nötter, mejerifri.