Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Ladda inför helgfrukost med supersaftigt rödbetsbröd – på 10 minuter

Det finns inte mycket som slår helgfrukosten! Enkelt ska det vara och snabbt ska det gå – men aldrig påverka smaken eller bestå av en massa tråkiga halvfabrikat (om vi får bestämma). Här får du allt du önskar – i ett och samma bröd!

 

Ingredienser:

3 dl mjölk
1 msk bakpulver
2 dl rårivna rödbetor (eller morötter)
100 g smält smör
4 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl havregryn
1 dl valnötter

 

Garnering:

½ dl pumpakärnor
Lite salt

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda samman alla torra ingredienser inklusive valnötterna i en bunke.
3. Riv rödbetor (eller morötter om du föredrar det) grovt.
4. Smält smör i kastrull och rör ner i bunken med rödbetor och mjölk.
5. Häll smeten i smörad och bröad (eller bakplåtsklädd) form.
6. Nagga brödet med en gaffel och skär lagom stora tårtbitar med kniv.
7. Grädda mitt i ugnen i ca 15 – 20 minuter.

 

Toppa brödet med det du gillar. Ett tips på den enkela och goda färskosten nedan!

Rödbetsröra med pepparrot:

100 g färskost
1 riven rödbeta
1 msk pepparrotsvisp
Salt, peppar

 

Recept & foto: Cassandra Lundgren 

Rödbetsbröd med valnötter

Rödbetsbröd med valnötter

Den röda färgen är så vacker precis innan de gräddas!

Nästa bild
Rödbetsbröd med valnötter

Rödbetsbröd med valnötter

Strö över det som du har hemma; pumpakärnor, solrosfrön eller lite havregryn. Glöm inte lite salt!

Nästa bild
Rödbetsbröd med valnötter

Rödbetsbröd med valnötter

Tips! Cassandra brukar göra sitt bröd i en rund form och sedan skära trekanter av brödet.

Väldigt smidigt och dessutom fint att sätta fram direkt i formen!

Nästa bild
Rödbetsbröd med valnötter

Rödbetsbröd med valnötter

Mums!

Nästa bild
Rödbetsröra med pepparrot

Rödbetsröra med pepparrot

Toppa brödet med det du gillar. Ett tips på en enkel och god färskost är att smaksätta philladelphia med rårivna rödbetor och blanda ner lite pepparrotsvisp. Salta och peppra och bred på.

Nästa bild
Rödbetsröra med pepparrot

Rödbetsröra med pepparrot

Toppa med lite skivad avocado, ruccola och granatäppelkärnor.De ser både himla festliga ut och är så galet goda.

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!