Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Ladda inför helgfrukost med supersaftigt rödbetsbröd – på 10 minuter

Det finns inte mycket som slår helgfrukosten! Enkelt ska det vara och snabbt ska det gå – men aldrig påverka smaken eller bestå av en massa tråkiga halvfabrikat (om vi får bestämma). Här får du allt du önskar – i ett och samma bröd!

Ingredienser:

3 dl mjölk

1 msk bakpulver

2 dl rårivna rödbetor (eller morötter)

100 g smält smör

4 dl vetemjöl

3 dl grahamsmjöl

2 dl havregryn

1 dl valnötter

 

Garnering:

½ dl pumpakärnor

Lite salt

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Blanda samman alla torra ingredienser inklusive valnötterna i en bunke.

3. Riv rödbetor (eller morötter om du föredrar det) grovt.

4. Smält smör i kastrull och rör ner i bunken med rödbetor och mjölk.

5. Häll smeten i smörad och bröad (eller bakplåtsklädd) form.

6. Nagga brödet med en gaffel och skär lagom stora tårtbitar med kniv.

7. Grädda mitt i ugnen i ca 15 – 20 minuter.

 

Recept & foto: Cassandra Lundgren 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!