Asiatiska vårrullar
Du behöver:
Rispapper
Ris
Broccoli
Chili
Spetskål
Paprika
Rödlök
Basilika
Lime
Rostade sesamfrön
Olivolja
Salt
Jordnötssås
0,5 dl sweetchili sås
0,5 dl vatten
3 msk jordnötssmör
1 msk riven ingefära
1 msk japansk soja
Gör så här:
Börja med att sätta på riset.
Under tiden det kokar upp: strimla spetskål, paprika, och rödlök.
Skär broccolin i mindre bitar. Pressa över en lime och rostade sesamfrön, salt och olivolja och massera in i broccolin så den blir mjukare och tar smak.
Mixa snabbt ihop jordnötssåsen – det blir krämigt och gott i vårrullen.
När riset, såsen och allt annat är färdigt – ställ fram på bordet, och glöm inte heller färsk chili och basilika.
Ta ett rispapper i taget och blöt det i cirka 3 sekunder. Lägg på en tallrik och fyll med ingredienserna.
Foto: Unsplash