Nöje

Lekfulla påskdesserter till påskbordet

Alla påskbord kräver en värdig avslutning, och som kronan på verket bör det vara något sött! Nedan har vi listat ett gäng recept på desserter till påskbordet som kommer garantera succé bland gästerna!

Foto: Dansukker

När det vankas högtider bör man satsa på att ge desserter och bakverk det lilla extra. Vad kan passa bättre än att använda ledigheten till att experimentera till påskbordets ljuva avslutning, en frisk Pavlova med passionsfruktcurd eller en smakrik Muscovadoglass med mandel i rom? Ta tillfället i akt och fira in påsken rejält med de härliga recepten nedan!

Pavlova med passionsfruktscurd

Pavlova med passionsfruktscurd

Du behöver: 


Pavlova:
3 äggvitor
1 tsk citronsaft
3 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk majsstärkelse


Passionsfruktscurd:
3 passionsfrukter
50 g smör
1 dl Dansukker Vit Sirap
2 msk Ljust Muscovadorörsocker
pressad saft av 1 lime
1⁄2 msk majsstärkelse
1 äggula
1 ägg

Mascarponekräm:
3 dl vispgrädde
burk mascarpone, 250 g

Garnering:
1 mango, skuren i bitar
2 passionsfrukter, urgröpta

Gör så här: 

1. Sätt ugnen på 120°. Vispa äggvita och citron till skum. Tillsätt socker och majsstärkelse lite i taget och vispa till fast maräng.
2. Spritsa cirklar (5 cm i omkrets) av marängen på bakplåtspapper så att det bildas en grop i mitten. Grädda 30 min i nedre delen av ugnen. Ta ut och låt svalna på galler.


Curd:

Gröp ur passionsfrukterna i en kastrull och låt sjuda med smöret och sirapen i 2 min. Sila bort kärnorna och ställ tillbaka curden på plattan.

Blanda limesaft och majsstärkelse. Häll i curden. Vispa upp ägg och häll snabbt i curden. Vispa till en fin och krämig konsistens.
Vispa grädde Tillsätt mascarpone. Vänd ihop.

Klicka i curd och kräm i marängen. Toppa med mango och passionsfrukt.

Recept & foto: Dansukker

Nästa bild
Muscovadoglass med mandel i rom

Muscovadoglass med mandel i rom

Du behöver: 

Muscovadoglass:
5 äggulor
1 dl Dansukker Ljust eller Mörkt Muscovado­ rörsocker
1 1⁄2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 msk Dansukker Glykossirap

Mandel i rom:
400 g sötmande
l

50 g pistageandel
5 dl Dansukker Ljust
2 dl vatten
1 dl vit rom

Gör så här: 

Vispa äggulor och Muscovadorörsocker. Koka upp grädde, mjölk och glykos. Vispa ner äggsmeten i mjölkblandningen. Sila genom en tätmaskig sil. Kör i glassmaskin eller ställ i frysen minst 5 tim. Rör om då och då.

Skålla och skala mandel. Lägg i en glasburk.

Blanda Muscovadorörsocker och vatten i en gryta. Sjud tills sockret har smält. Låt svalna. Tillsätt rom. Häll lagen över mandlarna. Låt stå i minst en vecka. Servera till glassen.

Recept & foto: Dansukker

Nästa bild
Cake pops-harar

Cake pops-harar

Du behöver: 

Deg:
200 g mald mandel
1 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker Fairtrade
3 msk Dansukker Muscovadosirap
200 g sockerkakssmul
1­-1 1⁄2 dl chokladsås

Garnering:
Vit eller ljus choklad
20 Cola­godisflaskor

Kakpyntshjärtan
Kristyr
Träpinnar, t ex halverade grillpinnar

Gör så här: 

Blanda alla ingredienser till degen. Forma till avlånga bollar. Tryck två hål i varje boll med skaftet på en tesked.

Smält choklad över vattenbad och droppa lite av den i hålen på bollarna. Tryck fast en Cola­godisflaska i varje hål och lägg på galler tills chokladen stelnat.

Pensla ena sidan av bollarna med choklad. Låt stelna. Vänd och pensla andra sidan. Tryck fast kakpyntshjärtan som nos på varje boll innan chokladen stelnat. Spritsa ögon, morrhår och mun med kristyr. Tryck fast en pinne i varje boll. Förvara svalt.

Recept & foto: Dansukker

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!