Pavlova med passionsfruktscurd
Du behöver:
Pavlova:
3 äggvitor
1 tsk citronsaft
3 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk majsstärkelse
Passionsfruktscurd:
3 passionsfrukter
50 g smör
1 dl Dansukker Vit Sirap
2 msk Ljust Muscovadorörsocker
pressad saft av 1 lime
1⁄2 msk majsstärkelse
1 äggula
1 ägg
Mascarponekräm:
3 dl vispgrädde
burk mascarpone, 250 g
Garnering:
1 mango, skuren i bitar
2 passionsfrukter, urgröpta
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 120°. Vispa äggvita och citron till skum. Tillsätt socker och majsstärkelse lite i taget och vispa till fast maräng.
2. Spritsa cirklar (5 cm i omkrets) av marängen på bakplåtspapper så att det bildas en grop i mitten. Grädda 30 min i nedre delen av ugnen. Ta ut och låt svalna på galler.
Curd:
Gröp ur passionsfrukterna i en kastrull och låt sjuda med smöret och sirapen i 2 min. Sila bort kärnorna och ställ tillbaka curden på plattan.
Blanda limesaft och majsstärkelse. Häll i curden. Vispa upp ägg och häll snabbt i curden. Vispa till en fin och krämig konsistens.
Vispa grädde Tillsätt mascarpone. Vänd ihop.
Klicka i curd och kräm i marängen. Toppa med mango och passionsfrukt.
Recept & foto: Dansukker