Marinerad julansjovis på Leif Mannerströms vis
Ansjovis kan vara så mycket mer än ett blygsamt inslag i Janssons Frestelse. Vi vänder oss till Leif Mannerström för att se hur man bäst trollar fram en fantastisk marinerad julansjovis på Mannerströms vis!
Med en fräschör från citronen trollar stjärnkrögaren och tv-personligheten Leif Mannerström fram en pigg och smakrik marinerad ansjovis till julens festligheter. Servera fisken med ett gott knäckebröd och en snaps som förhöjer smakerna ytterligare så kan vi lova att hela julbordet kommer bli rejält nöjda och belåtna! Spana in receptet nedan!
För fler tips om hur du lagar julmat från grunden, kolla in Mannerströms julkokbok som innehåller recept på allt du behöver och lite till.
Här nedan hittar du Mannerströms recept på marinerad julansjovis!
Marinerad julansjovis
8 portioner
Ingredienser:
200 g lagrad ansjovisfilé från skarpsill
Marinad:
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 knippe dill
1 knippe gräslök
skalet från 1 citron
4 msk olivolja
1 1⁄4 msk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
salt och några drag på vitpepparkvarnen
Till servering:
rostat knäckebröd goda snapsar
Gör så här:
Skala och finhacka löken. Skala och krossa vitlöksklyftan. Finhacka dill och gräslök. Skär skalet från en citron i tunna strimlor.
Rör ihop ingredienserna till marinaden i en bunke.
Vänd ner ansjovisfiléerna och låt stå kallt över natten. Servera med rostat knäckebröd och goda snapsar.
Fotograf: Tomas Yeh