Mästerkocken – så rensar du dina kantareller blixtsnabbt
Mästerkocken Erik Hammar delar nu med sig av ett tips som kan underlätta för många den här årstiden – nämligen hur du rensar dina kantareller med rekordfart!
Erik Hammar tog hem den prestigefyllda titeln “Sveriges mästerkock” 2018 och han delade redan under programmet med sig av sitt mest tidseffektiva sätt att rensa svamp.
Sköljer med hård vattenstråle
Mästerkocken använder nämligen inte borste för att få bort barr, jord och grus som fastnat på svampen. Istället sköljer han skogens guld med en hård vattenstråle i ett durkslag. Till skillnad från soppar, kremlor och andra lösare svampar tappar inte kantarellen smak av att du sköljer dem i vatten. Vill du ta det ännu ett steg kan du sänka ner svamparna i en diskho med kallt vatten och några deciliter mjöl. När du rör försiktigt drar nämligen mjölet med sig skräpet till botten.
Läs även:
Mästerkocken – så rensar du dina kantareller blixtsnabbt!
Kantarelltoast – Foodjunkies bästa höstrecept med otippad ingrediens.
Kantarellpizza toppad med grönkål och Emmentalerost.