Mozartkulor sätter guldkant på vinterns alla fester – med 3 ingredienser
De här ljuvliga (och SÅ enkla) små bakverken osar lyx och fullkomligt smälter i munnen. Allt du behöver är tre ingredienser och vill du smaksätta din tryffel så går det utmärkt, med det du gillar eller har hemma. Detta recept räcker för att sätta guldkant på tillvaron, på vinterns alla fester.
Dessa små kulor hamnar högt upp på saker vi älskar-listan.
Du behöver (ca 35 stycken):
225 g nougat
400 g mandelmassa
400 g mörk choklad
Gör så här:
1. Skär nougaten i små bitar och forma till runda små bollar.
2. Ställ bollarna i frysen – ca 15 minuter så att bollarna fryser.
3. Skär sedan upp lagom stora bitar mandelmassa, platta ut till en liten cirkel och placera nougatkulan i mitten. Forma sedan mandelmassan runt om.
4. Smält chokladen över vattenbad och doppa bollarna.
5. Lägg bollarna på bakplåtsklädd form och låt stelna helt.
TIPS: Det går utmärkt att smaksätta dina Mozartkulor. Förslag är att blanda ner rivet citrusskal, finhackade nötter eller varför inte några droppar mintessens i den smälta chokladen.
Testa även dessa ljuvliga mazariner >>
Recept & foto: Cassandra Lundgren
Läs även:
Hanna Göranssons glutenfria lussebullar.
Längtar du redan efter julgodis? Sno ihop “no bake” bountybitar på ett kick.
Ida Wargs mjuka vegansk pepparkaka.
Julmys med pepparkakstryfflar.
Raw-pepparkaksbollar – en succé till glöggen!
Foodjunkies nyttiga gingerbreadballs – perfekt fika för julälskaren!