Nöje

Nej tack till persilja och selfies – fyra oskrivna regler som gäller på Met-galan

Met-galan kommer med en hel del (oskrivna) regler. Det är nämligen så att du inte får ta några selfies eller äta vitlök. Och om du har tackat nej kan du inte förvänta dig fler inbjudningar i framtiden.

 Foto: Instagram @lilyjcollings / Instagram @harpersbezaarus

Snart är det återigen dags för den årliga Met-galan, och förra året fick vi se en hel del spännande outfits. Då var temat “Camp: Notes on Fashion” vilket innebär den överdrivna, extravaganta och ofta humoristiska klädstilen. Men inte nog med att världsstjärnorna ska hitta den perfekta outfiten så måste de även förhålla sig till en hel del regler. Här kommer fyra regler som gäller på världens hetaste gala.

Nej till selfies
Under Met-galan är det inte tillåtet att använda sin mobiltelefon, vilket är information som Page Six rapporterade redan 2015. Enligt en källa ska anledningen vara att gästerna ska känna trygghet och kunna njuta av eventet. Detta innebär att det varken blir selfies eller sociala medier om du är gäst på galan. Däremot bröts detta förbud en gång när Kylie Jenner tog en bild tillsammans med flera andra kändisar i en spegel i badrummet för två år sedan. Det sägs att personalen övervakar gästernas telefonanvändande och kan komma att säga till ifall någon gäst går över gränsen.

Rökförbud
Under galan 2017 spreds bilder på när flera kändisar tog en cigg på toaletten. Något som ledde till att det numera står att rökning är förbjudet på inbjudningskorten. 

Tacka aldrig nej
Att få en inbjudan till Met-galan är något som man ska värdesätta högt. Det är nämligen så att ifall du väljer att tacka nej till din inbjudan så är du inte välkommen igen, om du inte är superkänd. Detta uppger en källa till Page Six. Men att gå på galan är inte gratis, du får räkna med att betala omkring 30 000 dollar för en biljett även om du fått den exklusiva inbjudan.

Skippa persiljan, vitlöken och löken
Matmässigt finns det också regler, persilja är nämligen en av de saker som är helt förbjudna att servera. Detta uppger en källa till New York post som tidigare varit anställd på Vogue. Anledningen till förbudet ska vara att persiljan kan fastna på tänderna. Även lök och vitlök är förbjudet för att slippa dåliga andedräkter.

Källa: Elle

 

 

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!