instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
noje

Ny studie: Här är kommunen där flest par väljer att skilja sig

Av: Metro Mode

Trots fantastiska giftemål och vad man trodde skulle bli en livslång kärleksrelation så tar det ibland slut. Nu finns en ny undersökning som visar på i vilka kommuner som flest par skiljer sig i Sverige. Se hela listan här!

 Foto: Unsplash

Annons

När kärleken dör och äktenskapet tar slut blir det skilsmässa, men i vilken kommun är det egentligen vanligast att par skiljer sig? Enligt SCB:s senaste undersökning från 2018 visar det sig att paren i Ockelbo är de som genomgått flest skilsmässor under det föregångna året. Men även Gnesta och Sundbyberg hamnar högt upp i listan. Undersökningen visar även på att antalet skilsmässor har ökat under de senaste året. År 2018 var det 24 958 par som skilde sig i Sverige, vilket nästan var 1000 fler än antalet skilsmässor under 2017. Statistiken över skilsmässorna bygger på alla som var folkbokförda i Sverige och har skilt sig under året. Se hela listan nedan!

I dessa kommuner sker det flest skilsmässor per 1 000 invånare:

Ockelbo: 3,7

Gnesta: 3,6

Sundbyberg: 3,6

Botkyrka: 3,5

Sigtuna: 3,5

Klippan: 3,5

Essunga: 3,4

Lessebo: 3,3

Hallstahammar: 3,3

Katrineholm: 3,2

Flen: 3,2

Bjuv: 3,2

Källa: SCB

Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår